Convident foundation in actie: €2500 overhandigd aan Stichting Semmy.

Inzet voor maatschappelijke projecten is niet voor niets een van onze kernwaarden bij Convident. Met trots kunnen wij aankondigen dat de Convident Foundation in de afgelopen periode vele donaties heeft mogen ophalen voor Stichting Semmy. De stichting heeft als doel om 400.000 euro op te halen voor onderzoek van hersenstamkanker. Mede door de inzet van het Convident netwerk zijn we van 23% naar 44% donaties gegaan. Daarnaast hebben we vanuit de Convident foundation nog eens 2500 euro geschonken. Dit hebben wij natuurlijk niet alleen kunnen doen en daarom willen we iedereen bedanken die via ons een donatie heeft gedaan. Ook willen we iedereen bedanken die rechtstreeks aan de stichting heeft gedoneerd. Zonder jullie hadden we dit niet mogelijk kunnen maken.

“Fantastisch wat we in korte tijd bereikt hebben. We willen iedereen bedanken voor de donaties, zonder jullie was dit niet gelukt”

Rick Dreise – co-founder Convident foundation

Flinke stappen richting het doel

“€400.000 ophalen voor onderzoek naar hersenstamkanker”. Dat is het doel van de stichting die kinderen die lijden aan hersenstamkanker een overlevingskans wil bieden. Aan de start van de decembermaand leek dit doel door de financiële gevolgen van de coronacrisis nog ver weg te zijn. De teller stond namelijk nog maar op 23%. Gelukkig heeft de afgelopen periode voor een mooie inhaalslag gezorgd waardoor de teller momenteel op 44% staat. Dat is een hele mooie stap geweest, maar we zijn er nog niet. Convident blijft Semmy ondersteunen, naast de inzet van onze foundation doen onze mensen dat ook met onze digitale expertise. Deze oproep geldt ook voor ons netwerk. Blijf de Stichting Semmy steunen om hun einddoel te bereiken!

Uitreiking op afstand

Bij een inzamelingsactie hoort natuurlijk ook een mooie cheque en een feestelijke uitreiking. Die cheque is er, maar door de coronamaatregelen hebben we de overhandiging wat anders moeten doen dan normaal. Gelukkig hebben we hier tegenwoordig prachtige digitale tools voor om dit mogelijk te maken. Via Zoom hebben wij de cheque alsnog kunnen overhandigen aan voorzitter en initiatiefnemer van de stichting John Emmerink. Onder leiding van onze eigen initiatiefnemers Rick Dreise en Rutger van de Griendt hebben we op deze manier vol trots de bijdrage kunnen overhandigen.

Stichting Semmy

Stichting Semmy werd in 2007 opgericht naar aanleiding van het overlijden van Semmy, een jongetje dat leed aan de gevolgen van een hersenstamtumor en helaas maar vijf jaar oud mocht worden. De stichting wordt gedragen door de ouders van Semmy en is in de afgelopen 13 jaar enorm gegroeid. Door het hele land heeft de stichting mensen die meewerken en ieder jaar wordt er een run georganiseerd waarmee geld opgehaald wordt voor onderzoeken.

De impact van hersenstamkanker onder kinderen is enorm. Naast bestraling is er eigenlijk geen behandeling mogelijk en genezingskansen zijn vrijwel 0%. Dit terwijl er bij andere vormen van kinderkanker de overlevingskansen gelukkig gestegen is naar meer dan 70%. Ook voor de kinderen die getroffen worden door deze kwaadaardige vorm, wil Stichting Semmy een kans bieden op een toekomst. Echter is er veel geld nodig om onderzoeken naar hersenstamkanker te realiseren. Het doel dat nu staat, staat op €400.000 voor onderzoek naar hersenstamkanker. Door de coronacrisis zijn ze pas op 23% van dit doel. We helpen graag mee om wat dichter bij dit doel te komen! Meer over Stichting Semmy lees je op hun website.

Beschikbaar als digitaal partner

Deze donaties zijn een mooie start, maar hier houden we het niet bij. Convident wil net dat extra stapje zetten en stelt zich daarom beschikbaar als digitale partner van de Stichting Semmy. Met onze foundation willen we op deze manier iets teruggeven aan de maatschappij en maatschappelijke projecten helpen om hun doelen te bereiken. Uit onze ervaringen met andere maatschappelijke initiatieven weten we hoe belangrijk bijvoorbeeld een goede webomgeving hierbij kan zijn. Denk hierbij aan een website, webshop of aan een webapplicatie. Daarnaast kan de Stichting Semmy met de kosten die zij hierdoor besparen doen wat echt belangrijk is: Zieke kinderen een toekomstperspectief bieden.

“Zeer waardevol dat Convident onze stichting ondersteunt met donaties en digitale kennis”

John Emmerink – voorzitter en initiatiefnemer Stichting Semmy

Impact maken met de Convident Foundation

Ieder jaar kiezen de mensen van Convident een doel om iets terug te geven aan de maatschappij. Waar wij ons al jaren vrijwillig inzette als digitale partner voor maatschappelijke projecten, gaan we nu net dat stapje verder. Dit doen wij aan de hand van de Convident foundation, die dit jaar door ondernemers en initiatiefnemers Rick Dreise en Rutger van de Griendt het leven in werd geroepen. Het belang van het teruggeven aan de maatschappij legt Rick uit: “Het helpen van maatschappelijke projecten met onze diensten bleek dermate succesvol dat we de Convident foundation opgericht hebben. We doneren een deel van onze winst op jaarbasis aan de foundation. Iets wat goed past bij ons als ondernemers. Mensen helpen, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid. Daar staan we voor met de foundation. Iets teruggeven en kwetsbare doelgroepen helpen om hun doelen te bereiken”. Met de Convident foundation richten we ons dan ook op de volgende vier thema’s:

  • Gezondheid
  • Leefbaarheid
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Meedoen

Stichting Semmy initiatiefnemer van de stichting John Emmerink onderstreept nog eens de waarde van Convident en haar foundation. “Het is zeer waardevol dat Convident ons ondersteunt met donaties en digitale kennis”, aldus John.

Wil jij nog graag een bijdrage doen aan de stichting? Dat kan natuurlijk nog steeds. Via de website van Stichting Semmy kun je donaties blijven doen of meedoen aan een van de acties. Zo komen we steeds een stapje dichter bij hun doel. En ondertussen gaan wij ons de komende tijd inzetten om digitaal successen te behalen!