Zoekmachine optimalisatie is de Nederlandse vertaling van search engine optimization. Hoogstwaarschijnlijk heb je er al wel eens over gehoord, dan wel in de vorm van de afkorting SEO. Zoekmachine optimalisatie is een zeer breed onderwerp en het geven van een enkele definitie doet dus tekort. Echter, hebben alle onderdelen van zoekmachine optimalisatie één gezamenlijk doel. Door middel van zoekmachine optimalisatie wil je als ondernemer stijgen met je website of webshop in de organische zoekresultaten van zoekmachines. Hoe men dit doet en welke verschillende mogelijkheden er zijn wordt hieronder verder toegelicht.

Zoekmachine optimalisatie

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie of SEO betekent dat de ondernemer zijn website of webshop optimaliseert. Het optimaliseren van je website/webshop heeft als doel om hoger in de ranking van de organische zoekresultaten in zoekmachines terecht te komen. Er zijn een aantal verschillende zoekmachines in gebruik over het algemeen. Denk hierbij aan Google, Bing, Ask, Baidu, DuckDuckGo, Ecosia, Lycos of Startpage. In Nederland gebruikt z’n 95% van de internetgebruikers Google als zoekmachine. Wanneer we het dus hebben over zoekmachine optimalisatie, bedoelen we vaak het optimaliseren van je website/webshop voor Google. Het algoritme van Google bepaald dus hoe websites en webshops worden gerankt in zijn zoekresultaten. Precies weten wat dit algoritme inhoudt is niet mogelijk. Mede omdat het honderden verschillende factoren bevat met allemaal hun eigen verschillende wegingsfactoren. Bovendien houdt Google zijn algoritme graag geheim voor iedereen. Gelukkig is er bij ons wel veel bekend en beheersen wij verschillende zoekmachines optimalisatie onderdelen om jouw website of webshop te optimaliseren.

Kennismakingsgesprek Bekijk alle SEO diensten

“Stijg in de organische zoekresultaten met zoekmachine optimalisatie”

Zoekmachine optimalisatie bevat drie pijlers

Onderdelen zoekmachine optimalisatie

In dit artikel lopen we uitgebreid de drie hoofdonderdelen van zoekmachine optimalisatie langs en kijken we naar de definitie, het belang en de mogelijkheden hiervan. Daarnaast zijn er een aantal specifieke SEO-onderdelen die erg interessant kunnen zijn voor jouw business. Wij helpen jou graag bij het begrijpen en beheersen van:

  • E-commerce SEO
  • SEO-advies
  • SEO-migratie
  • Internationale SEO
  • Lokale SEO
  • Voice search
  • SEO-audit?

Meer informatie?

Wil je meer informatie of ben je er over uit dat Convident jouw online marketing partner is?
Neem telefonisch of per mail contact op met ons op!

Wat is technische SEO?

Bij technische SEO of technische zoekmachine optimalisatie ligt de focus op de technische aspecten van jouw website of webshop. De techniek achter jouw website of webshop is erg belangrijk omdat daarmee jouw content valt of staat. Zonder een sterke techniek achter jouw website/webshop zal Google jouw website niet of zeer laag tonen in de organische zoekresultaten. Als ondernemer kan je dus zeer relevante content hebben ontwikkeld, maar als de techniek van jouw website achterloopt zullen internetgebruikers jouw content niet eens getoond krijgen. Vaak begint dus ook het zoekmachine optimalisatie traject eerst met een technische optimalisatie (SEO). Want laten we eerlijk zijn, wanneer is de laatste keer dat jij een aankoop of offerte aanvraag via een trage website hebt gedaan?

Technische SEO zal ervoor zorgen dat verschillende technische aspecten van jouw website/webshop worden verbeterd. Hierbij moet je denken aan de laadsnelheid, veiligheid van jouw website/webshop of redirects. Convident heeft naast zijn online marketingafdeling ook een web development afdeling en supportafdeling. Door de samenwerking tussen onze afdelingen kunnen wij zorgen voor een gerichte aanpak van jouw zoekmachine optimalisatie traject. Zo zorgen onze specialisten van de web development afdeling dat jouw technische SEO ijzersterk is. Klanten van Convident staan daarom altijd een stapje voor op de concurrentie!

Wil je teruggebeld worden?

Content optimalisatie

Natural Language Processing is de Engelse vertaling van computerlinguïstiek en houdt zich bezig met de interacties tussen computers en menselijke taal. Zoekmachines hebben dit nodig om grote hoeveelheden natuurlijke taalgegevens (content) te verwerken en analyseren. Door middel hiervan weet Google waar de content op jouw website/webshop over gaat en zal dus voor relevante zoekwoorden jouw website of webshop tonen aan gebruikers. Wanneer er relevante informatie betreffende een onderdeel ontbreekt voor jouw bezoeker dan zal deze vertrekken. Er is immers geen antwoord gegevens op de vraag, dit kan op basis van informatie een offerte aanvraag of een koop zijn. Door het toepassen van content optimalisatie zullen wij een pagina volledig proberen te optimaliseren om een volledige antwoord te geven op een vraag van een potentiële klant.

“Ook linkbuilding is een zeer belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie”

Projecten waar we trots op zijn.

De Haan Special Equipment

De Haan Special Equipment
Webshop

Verwijsgids

Verwijsgids
Webapplicatie

Stadsbeweging

Stadsbeweging
Website
Linkbuilding

De beste backlinks zijn links waarvan Google niet kan aflezen dat je actief met linkbuilding bezig bent. Daarnaast wil je als ondernemer ook weer veel backlinks plaatsen op externe websites zodat Google jouw website/webshop hoger gaat ranken. Het is dus van belang om de balans te vinden tussen de kwantiteit en kwaliteit van jouw backlinks. Bij Convident maken we gebruik van drie manieren om backlinks te plaatsen. Lees hieronder verder om te kijken welke.

Meer informatie?

Wil je meer informatie of ben je er over uit dat Convident jouw online marketing partner is?
Neem telefonisch of per mail contact op met ons op!

Wil je teruggebeld worden?

Onze online marketeers gaan opzoek naar relevante en kwalitatieve links

Linkbuilding blog

2. Link in de vorm van een blog

Bij Convident kiezen we er liever voor om een link te plaatsen op een extern website in de vorm van een blog. Bij een blog kan er dieper ingegaan worden op bepaalde onderwerpen die relevant zijn voor jouw bedrijf. Bezoekers van de externe website kunnen jouw blog lezen, geïnteresseerd raken en doorklikken naar jouw website/webshop. Bovendien kunnen er bij voorkeur meerdere backlinks worden toegepast in één blog artikel.

3. Link op een partnerpagina

Tegenwoordig bevatten veel websites of webshop een zogeheten partnerpagina. Partnerpagina is een pagina op jouw website die eigenlijk een beetje verstopt zit. Omdat ondernemers vaak weten dat linkbuilding ontzettend belangrijk is, creëren ze partnerpagina om backlinks te kunnen plaatsen. Deze partnerpagina bestaat simpelweg uit een lijst van hyperlinks die de gebruiker doorverwijzen naar andere websites/webshops. Links op partnerpagina’s zijn minder in waarde, maar kunnen bij een grote hoeveelheid zeker bijdragen aan de sterkte van jouw linkprofiel.

Kom meer te weten over linkbuilding!

Met de juiste werkwijze kan zoekmachine optimalisatie zeer relevant zijn voor jouw bedrijf

Belang zoekmachine optimalisatie

Waarom is zoekmachine optimalisatie belangrijk?

Binnen zoekmachines zijn er verschillende manieren om bezoekers naar jouw website of webshop te krijgen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de organische zoekresultaten en de betaalde zoekresultaten van zoekmachines. De betaalde zoekresultaten van Google worden bovenaan de zoekresultatenpagina getoond, daarna volgen de organische zoekresultaten. Om jouw website of webshop te tonen in de betaalde zoekresultaten dien je advertentiecampagnes op te zetten waarvoor betaald moet worden aan Google. Zoekmachine adverteren (SEA) is dus een korte termijn middel voor het genereren van verkeer. Zoekmachine optimalisatie is daarentegen een lange termijn middel voor het teweegbrengen van verkeer.

Omdat zoekmachine adverteren (veel) geld kan kosten voor jouw bedrijf is werken aan jouw zoekmachine optimalisatie een goede lange termijn oplossing. Bovendien is het tactisch om niet alleen te focussen op één manier voor het generen van bezoekers voor je website/webshop. Zoekmachine optimalisatie in combinatie met zoekmachine adverteren resulteert dus in een sterker bedrijfsmodel.

Onze online marketeers ontwikkelen een gedegen zoekmachine optimalisatie strategie

Meer informatie?

Wil je meer informatie of ben je er over uit dat Convident jouw online marketing partner is?
Neem telefonisch of per mail contact op met ons op!