Zitten Met Henk: In gesprek over het ondernemen.

Het is alweer twee weken geleden dat Convident te gast was in het programma Zitten Met Henk. Hierin gingen we in gesprek met Henk Waterlander en stond het thema ‘ondernemen’ centraal. Iets waar wij met veel plezier en trots op terugblikken.

interview zitten met henk

Zitten met Henk

Zitten met Henk is ontstaan in tijden van de corona-crisis. Het biedt ondernemers een podium om hun persoonlijke ondernemersverhaal te vertellen. Daarnaast wordt er gesproken over hoe zij met coronacrisis omgaan. De interviews worden gehouden door Henk Waterland, een rasechte ondernemer en eigenaar van evenementenbureau ‘Waterlander Media’.

Het programma kan daarnaast een mooie gelegenheid bieden om als ondernemers van elkaar te leren. Een terugkerend aspect in de afleveringen is de tip van de week. Iedere ondernemer geeft een tip die waardevol kan zijn voor andere ondernemers. Zo kwamen Rick Dreise en Rutger van de Griendt met de tip:

“Blijf bij de kracht van jouw organisatie en blijf focus houden op jouw producten.”

Om de tafel

Toen Rick Dreise op LinkedIn een interview van Zitten Met Henk tegenkwam werd hij direct razend enthousiast. Dit was een kans die hij niet voorbij kon laten gaan en besloot direct actie te ondernemen. Via de LinkedIn relatie, waarvan hij een interview had gezien, is hij vervolgens in contact gekomen met Zitten Met Henk. Al snel volgde er een twee uur durend gesprek bij Convident op kantoor, waar het wederom niet ontbrak aan enthousiasme en energie. De ideeën vlogen over de tafel waarbij niet alleen het interview werd besproken. Ook is er gekeken naar wat beide partijen verder voor elkaar konden betekenen. Daaruit zijn mooie samenwerkingsplannen naar voren gekomen.

Toen het plan voor het interview eenmaal op papier stond en het enthousiasme wederzijds bleek te zijn ging alles heel snel. Het interview werd zo’n twee a drie weken later al ingepland bij de Media Centrale in Groningen, een prachtige en innovatieve locatie waar veel van Convident haar partners gevestigd zijn.

Kantoor

Voor het eerst niet één, maar twee gasten.

Ook voor Henk was het even wennen. Waar hij normaal gesproken één-op-één gesprekken aan gaat, had hij dit keer twee ondernemers tegenover zich zitten. Echter bleek dit geen obstakel te vormen en verliep het gesprek geheel natuurlijk. Ook was er al direct te merken dat ze tegenover een echte ondernemer zaten. “Het voelde direct als een inhoudelijk gesprek onder ondernemers, waarbij je kon merken dat er kennis en ervaring aanwezig was. Dit zorgde ervoor dat wij het eerder ervaarden als een wederzijds gesprek, in plaats van een interview. Een erg fijne setting dus.” aldus Rick.

Tijdens het interview spraken ze over het pad die Rick en Rutger persoonlijk als ondernemer liepen en over hoe Convident hieruit ontstaan is. Daarnaast ging het over Convident haar manier van zaken doen, het ondernemen in tijden van de coronacrisis en het investeren in maatschappelijke en eigen projecten zoals Haaer.

Ben je benieuwd naar het volledige interview? Bekijk hem dan hier:

 

 


Rick
Co-founder