Zakelijk bloggen: iets voor jou?

Elke week een nieuw onderwerp bedenken om over te schrijven is best lastig. Met een propvolle agenda toch snel een interessant stuk schrijven, hopende dat de inspiratie op tijd komt. Bloggen, waarom doen we het eigenlijk? Toch biedt zakelijk bloggen veel voordelen. Ontdek het in dit artikel en leer beter te bloggen!

Tip! Weet je niet goed welke onderdelen je wil behandelen bij jouw gekozen onderwerp? Neem dan een kijkje bij answerthepublic.com. Hier staan allerlei vragen over een onderwerp waar mensen het meest op zoeken. Zo schrijf je direct voor je publiek.

Maak een indeling

Nadat je weet wat je ongeveer wilt gaan schrijven, is het goed om een logische indeling te maken. Komen er nog nieuwe onderwerpen bij? Misschien leuk voor een volgend blog, maar richt je nu op deze onderwerpen. Als je weet wat je wil overbrengen aan de doelgroep, schrijf je veel gerichter. Dit is prettig voor jezelf, maar ook voor de doelgroep.

Schrijf voor de doelgroep

Gebruik je een nieuw product of is er een nieuwe samenwerking? Leuk! Maar vind je doelgroep dit ook leuk? Verplaats je in de doelgroep en vraag je af of jij dit als buitenstaander ook zou willen lezen. Bedenk wat de persona, die jouw doelgroep representeert, graag wil lezen, bezighoudt in het dagelijks leven en wat hij/zij nodig heeft. Met die vragen in je achterhoofd schrijf je het beste voor jouw doelgroep.

Sluit actief af

Nadat je je kennis hebt gedeeld, is het fijn als de lezer ook iets kan doen. Zorg er daarom altijd voor dat er een call-to-action onderaan je blog staat. Dit kan verschillen van een like op Facebook of een reactie op het blog tot het downloaden van een whitepaper of het maken van een afspraak.

Laat het bloggen beginnen

Een zakelijke blog kan bijdragen aan meer bekendheid, bezoekers en leads. Redenen genoeg om het bloggen te overwegen. Als je ervoor gaat, denk dan goed na voor wie je schrijft en wat je wilt delen. Een vlotte pen, motivatie en een doel voor ogen kan een mooi resultaat opleveren.

Contact

Convident is een full-service webbureau dat zelf up-to-date blijft met marketing trends en ontwikkelingen. Naast dat onze eigen creatievelingen daar zelf midden in zitten en altijd de laatste snufjes willen ontdekken, doen we dit natuurlijk ook voor onze klanten. Hiermee voorzien we onze relaties van de laatste trends met het oog gericht op de toekomst. Heeft jouw organisatie een specifiek vraagstuk en kan Convident je helpen op het gebied van (online) marketing, branding of met het ontwikkelen van een toekomstgerichte website, webshop of app? Neem dan contact met ons op of plan gelijk een afspraak!