Yoast: verkeerslicht op groen?

Herkennen jullie de verkeerslichten in WordPress? De rode, oranje of groene bolletjes onderaan je tekst. Dit is Yoast: dé plugin voor SEO binnen WordPress. Bij alle sites die we maken, gebruiken we Yoast. Lees in dit artikel hoe de lampjes werken en waarom ze niet altijd op groen hoeven te staan.

Daarnaast geeft Yoast aan om de zoektermen ook in de kopteksten te gebruiken. Echter heeft het niet een hele grote impact voor de vindbaarheid van de pagina. Als het bijdraagt aan de tekst, kun je het er in zetten, anders kun je het laten. Ook hierbij is exacte formulering niet nodig.

Een ander meetpunt om goed te kunnen worden gevonden in zoekmachines is de zoekwoorddichtheid. Dit is het aantal keer dat je trefwoord terugkomt in de tekst. Aangeraden wordt om de zoekwoorddichtheid tussen de 0,5% en 2,5% te houden, volgens Yoast zelf. Desalniettemin kan een pagina met lage zoekwoorddichtheid ook uitstekend presteren in de zoekmachines. Houd dus vooral in gedachten dat je voor de bezoekers schrijft, niet voor de zoekmachines.

Goed is goed

De Yoast plugin is een handig middel om je teksten te verbeteren en de zoekmachines je pagina’s beter te laten begrijpen. Maar onthoud vooral dat je zelf je verstand moet gebruiken. Niet alle lampjes die op rood of oranje staan betekenen iets ergs. Je kunt ze altijd bij langs gaan en verbeteren waar mogelijk. Lukt dit niet, laat ze dan gerust staan. Goed is goed.

Daarnaast hoeft niet elke pagina bovenin de zoekmachines te staan. De pagina ‘Contact’ en andere pagina’s die weinig content bevatten, hebben vaak oranje en rode lampjes. Maar hier zijn de verkeerslichten minder belangrijk, omdat ze niet per se geoptimaliseerd hoeven te worden. Geen paniek dus bij oranje of rode lampjes!

Contact

Convident is een full-service webbureau dat zelf up-to-date blijft met marketing trends en ontwikkelingen. Naast dat onze eigen creatievelingen daar zelf midden in zitten en altijd de laatste snufjes willen ontdekken, doen we dit natuurlijk ook voor onze klanten. Hiermee voorzien we onze relaties van de laatste trends met het oog gericht op de toekomst. Heeft jouw organisatie een specifiek vraagstuk en kan Convident je helpen op het gebied van (online) marketing, branding of met het ontwikkelen van een toekomstgerichte website, webshop of app? Neem dan contact met ons op of plan gelijk een afspraak!