WordPress MVP ontwikkeling

Stel je wilt aan de slag gaan met een service of een product, maar je hebt geen zin in een diepte-investering of lange ontwikkelingstijd. Dan is het erg handig om WordPress website te gebruiken om een Minimum Viable Product (MVP) ontwikkeling te vermarkten. Hiermee kun je gelijk belangrijke feedback verzamelen van de gebruikers en je product verder ontwikkelen.

Wat is een MVP

Een MVP is in essentie de minimale versie van een product of service. De MVP wordt op de markt gezet om te testen of er vraag is naar het betreffende product of service. Daarnaast kan het ook meteen zorgen voor omzet waarmee het product verder ontwikkeld kan worden. Een Silicon Valley-ondernemer betoogde dat het onnodig is een volledig product te bouwen met een hele set aan functies om de levensvatbaarheid en haalbaarheid van een product te testen, laat staan om het überhaupt te lanceren. Een MVP is hiervoor het juiste alternatief, dit geeft de mogelijkheid om de feedback van gebruikers te verzamelen en leer je welke stappen gezet moeten worden om het ideale product te ontwikkelen. Het is een product in een basale vorm. Het helpt je onderzoeken of er vraag is naar jouw product of dienst. Daarnaast kan je door de feedback van je gebruikers achterhalen wat de eisen zijn van de klant voor een product als dat van jou. Dit is waardevolle input om het product verder te ontwikkelen en om van jou een idee een succesvol product te maken. 

De voordelen van het gebruiken van WordPress voor de MVP

Het maken van een WordPress website is een ideale manier om jouw idee te vermarkten, omdat je met een relatief kleine investering een mooie website kunt bouwen binnen WordPress. Daarnaast zijn er nog een aantal redenen om WordPress te gebruiken voor het vermarkten van je MVP ontwikkeling van je website:

  • Het is een beproefde oplossing met functionaliteiten als: contentbeheer en gebruikersregistratie. Sites zoals de New Yorker, TechCrunch, CNN en Time draaien allemaal op WordPress.
  • Het ontwerpen van jouw site zal eenvoudig zijn dankzij sites zoals Themeforest die duizenden WordPress-thema’s hosten.
  • Sites zoals Upwork hebben ervaring met WordPress-ontwikkelaars die beschikbaar zijn om je te helpen bij het maken van jouw site, indien nodig.

WordPress is een krachtige tool die vol zit met thema’s, plugins en functionaliteiten die gebruikt kunnen worden bij het vermarkten van een MVP-ontwikkeling. Je kunt je website heel snel starten met WordPress.org en deze aanpassen aan jouw vereisten. Vervolgens ben je klaar om feedback van jouw doelmarkt te verzamelen. 

Doel van een Minimum Viable Product

Het doel van een MVP is om de haalbaarheid van jouw idee op de markt te testen. Met een MVP zet je je idee in de meest eenvoudige manier op de markt. Naast het testen zorgt de MVP ook voor feedback van de gebruikers. Hiermee kan het product verder ontwikkeld worden om aan de vraag van de consument te voldoen. Doordat het idee al op de markt is haal je ook geld binnen dat gebruikt kan worden voor de verdere ontwikkeling van je idee. Daarmee zorg je ervoor dat je je niet eerst in de schulden hoeft te werken om het idee op de markt te zetten. Daarnaast voeg je door de feedback alleen essentiële features door die door de consument gevraagd worden en is de kans kleiner dat je geld steekt in features die de gebruiker niet nodig zal hebben. Het is belangrijk dat het idee vertaald wordt naar een goed werkend product. Ook dient er een markt te zijn voor het product. Om winstgevend te zijn moeten voldoende gebruikers bereid zijn om voor jouw product te betalen.

Gebruikers zullen de voor- en nadelen van jouw MVP bespreken. Ze zullen het product bekritiseren en feedback geven aan jou. DIt is alleen maar goed, je ontvangt waardevolle input op jouw product. Je kunt vanuit hier de feedback verwerken en dit leidt tot een beter en succesvoller product. Met een Minimum Viable Product kun je het potentieel van jouw product testen. Een MVP zorgt voor vertrouwen in jouw product en laat potentiële investeerders zien dat jouw product aanslaat en een monetaire waarde vertegenwoordigt. Investeerders steken geen geld in een idee dat haar waarde nog niet bewezen heeft. Door het idee al op de markt te zetten kan je het bewijs leveren van de potentie dat jouw product of service heeft.

Een MVP ontwikkelen

Het ontwikkelen van een MVP begint bij de juiste partner. Technische partners zijn meer dan zomaar softwareontwikkelaars. Je concentreert je op het toevoegen van waardevolle features. Wij raden aan om te werken met partners die je kunnen helpen met bestuurlijke beslissingen te nemen over de ontwikkeling van het MVP. Het is in de meeste gevallen ook aan te raden om te starten met een zogeheten sprint 0. Voordat je begint aan de werkelijke ontwikkeling van het product, wordt eerst de scope en definitie bepaalt. 

Focus op het probleem van je gebruikers. Als je van jouw product het probleem niet oplost waarom zouden gebruikers het dan moeten en willen gebruiken. Aan te raden is om in het beginnen te werken met een maximaal aantal functies. Zo is het voor de gebruikers het meest eenvoudig en effectief. 

De kosten van het ontwikkelen van een MVP

Als je een MVP laat ontwikkelen, dan ga je gelijk een user interface en de essentiële features van een product bouwen. De kosten zijn dan ook volledig afhankelijk van de scope, complexiteit en schaal van het project. De kosten zijn wel aanzienlijk lager dan van een groter product met een flink aantal features. Dit komt doordat je alleen de features in je product bouwt die van toegevoegde waarde zijn voor de gebruiker. Je test immers het product al bij de eindgebruiker. De feedback geeft je input over de eisen voor het product of service waarmee je de juiste features kan bouwen. Wanneer je een volledig product op de markt zet, is de kans groter dat daar features in verwerkt zitten die voor de gebruiker onnodig zijn en waar je dus geen geld in hoefde te investeren. 

Ondernemen met een MVP

Als ondernemer is een MVP een perfecte methode, om de realisatie van een product te versnellen dat zowel dicht bij de gebruikers/markt staat en tegelijkertijd de kosten laag houdt. Door middel van een MVP kun je een uitgebreide productvisie ontwikkelen. Ook kun je een product bouwen voor minder hoge kosten. Je ontwikkelt alleen de must-have features voor het product of dienst. Features die de gebruikers tevreden houden. Ook zorgen de gebruikers voor de nodige input, de mogelijkheid om feedback van jouw gebruikers te verzamelen is een belangrijke succesfactor voor jouw product. Door middel van een MVP kun je snel de markt betreden en gelijk waarde bieden aan gebruikers en deze snel kunt binden. 

Wil jij ook een WordPress website laten bouwen om je MVP ontwikkeling te vermarkten? Neem dan contact met ons op. Wij hebben veel ervaring met het bouwen van succesvolle websites!


Chris
Online marketeer