Word mobielvriendelijker met deze tips

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon, maar liefst 90% van personen ouder dan 12 jaar, volgens cijfers van het CBS. Al dat mobiele telefoongebruik betekent uiteraard ook meer verkeer via mobiel. Niet alleen naar social media, maar ook naar websites waar steeds meer wordt gekocht via de smartphone. Als ondernemer is het daarom belangrijk dat jouw website mobiel vriendelijk is. Lees hieronder hoe je dit kunt aanpakken.

Mobielvriendelijke tekst

Een mobiel is veel kleiner dan een desktop. De tekst die normaal op de website staat, lijkt daardoor vele malen langer op de smartphone. En lezen vanaf het kleine scherm, terwijl je onderweg bent en wordt afgeleid door de mensen om je heen is verre van ideaal. Houd je teksten voor mobiel daarom kort, makkelijk te scannen en gebruik een goed leesbaar lettertype. Denk wel goed na voordat je tekst gaat schrappen. Bepaalde woorden kun je in eerste instantie hebben gekozen voor de SEO. Door deze weg te halen, kan dit minder effectief worden. Daarnaast moet de doelgroep wel genoeg informatie kunnen krijgen over wat ze willen weten. Bedenk hierbij welke onderwerpen belangrijk zijn.

Gedrag mobiele bezoekers

Om de bezoeker zo efficiënt mogelijk door de site te leiden naar hetgeen waar hij voor komt, moet je weten welk gedrag de mobiele bezoekers vertonen. Waar kijken ze naar, waar klikken ze op, wat willen ze zien, wat willen ze juist niet zien en wat doen ze anders ten opzichte van de desktop gebruikers? Door dit goed inzichtelijk te hebben, kun je goed inspelen op de wensen en behoeften van de mobiele bezoekers.

Mobielvriendelijkheid zorgt voor blije bezoekers

Om goed in te spelen op het verschuivende verkeer naar mobiel gebruik, is het onmisbaar om een mobielvriendelijke website te hebben. Kijk dus eens goed naar je eigen site en bedenk welke onderwerpen het belangrijkst zijn voor de doelgroep en zet deze op – voor mobiel gebruik – logische plekken neer. Zo kan de bezoeker snel doen waar hij voor komt en komt hij met plezier nog een keer!

Contact

Convident is een full-service webbureau dat zelf up-to-date blijft met marketing trends en ontwikkelingen. Naast dat onze eigen creatievelingen daar zelf midden in zitten en altijd de laatste snufjes willen ontdekken, doen we dit natuurlijk ook voor onze klanten. Hiermee voorzien we onze relaties van de laatste trends met het oog gericht op de toekomst. Heeft jouw organisatie een specifiek vraagstuk en kan Convident je helpen op het gebied van (online) marketing, branding of met het ontwikkelen van een toekomstgerichte website, webshop of app? Neem dan contact met ons op of plan gelijk een afspraak!