WooCommerce Payments – Simpel en snel betalen via de WordPress plugin

De consument van tegenwoordig geeft steeds minder tijd om overtuigd te worden door een verkoper. Waar we vroeger nog uitgebreid op pad gingen voor de mooiste kledij, meubelen of andere zaken, kopen we nu vele van deze artikelen simpelweg online. Met de mobiele telefoon in onze zak is een aankoop niet verder dan twee klikken verwijderd. Nog actueler is de situatie, nu de consument überhaupt meer online zijn aankopen vervult vanwege de langdurende crisis. Zeker dus zaak om het betaalproces op jouw webshop zo simpel en snel mogelijk te laten verlopen voor de consument. Bezit jij een WooCommerce webshop dan kan je niet meer zonder de nieuwe WooCommerce Payments plugin. In dit artikel leggen wij jou uit wat de WooCommerce Payments plugin is en hoe die werkt, wat de voordelen ervan zijn en hoe jij hem integreert met jouw WooCommerce webshop.

Wat is de WooCommerce Payments plugin en hoe werkt die?

De WooCommerce Payments plugin is een volledig geïntegreerde oplossing om het betaalproces op jouw webshop simpel te laten verlopen. Voor de betaalprocessen op webshop bestaan al enkele plugins, zoals Stipe en Mollie. Beide zijn goede plugins, maar met de veranderende betaalwereld is de consument constant opzoek naar beter. De WooCommerce Payments plugin daarentegen bevat de nieuwste technologieën op het gebied van betalen. De nieuwe plugin stelt je als ondernemer in staat om de uitgaande kosten te kunnen controleren, schulden simpel af te handelen, andere stortingen en betalingen te volgen en de integratie te maken met de kosten van jouw (eventuele) fysieke winkel.

De WooCommerce Payments plugin is speciaal ontworpen voor WooCommerce webshops. WooCommerce webshop kunnen worden gebouwd door ondernemers via WordPress. Wereldwijd zijn al miljoenen WordPress websites en WooCommerce webshops ontwikkeld. Met de nieuwe plugin wil WooCommerce het dus gemakkelijker maken voor zijn gebruikers om ook de betalingen binnen de webshop te regelen. Omdat de plugin geïntegreerd wordt in het dashboard van jouw WooCommerce webshop kan je al jouw transacties overzien en managen op één plek. Bankrekeningen en overige Excel bestandjes zijn dus verleden tijd met de nieuwe plugin. Bovendien blijven consumenten met de Payments plugin binnen de omgeving van jouw webshop tijdens het betalen. Waar vroeger nieuwe tabbladen werden geladen en consumenten betalingen moesten voldoen op andere websites, blijft de consument nu het gehele betaalproces binnen jouw WooCommerce webshop.

WooCommerce-Deposits

Is de WooCommerce Payments plugin beschikbaar in Nederland?

De WooCommerce Payments plugin is nu ook beschikbaar in Nederland, dus neem contact met ons op. Dan downloaden wij hem voor jou en kan je direct aan de slag!

Daarnaast is de plugin beschikbaar in:

– Australië– Polen
– Oostenrijk– Portugal
– België– Spanje
– Canada– Zwitserland
– Frankrijk– The United Kingdom
– Duitsland– The United States
– IerlandAlleen preview mode:
– Italië– Hong Kong
– Nieuw Zeeland– Singapore

Wat zijn de voordelen van de plugin voor de ondernemer?

Naast het feit dat de consument binnen dezelfde WooCommerce webshop zijn betaling kan voldoen en de ondernemer alle transacties veilig en overzichtelijk in zijn WordPress dashboard kan overzien, zijn er nog een aantal andere voordelen in het gebruik van de nieuwe WooCommerce Payments plugin. We hebben voor jou hieronder een lijstje gemaakt:

 • De plugin is gratis te downloaden.
 • De WooCommerce Payments plugin accepteert vele verschillende valuta. Waar vroeger plugins nog niet alle betaalmethode ondersteunde, ondersteunt de nieuwe plugin 135+ valuta’s.
 • Mede vanwege het groot aantal mogelijkheden voor betalen wordt het conversiepercentage van jouw WooCommerce webshop verhoogd. Wanneer consumenten binnen twee klikken kunnen betalen via Apple Pay, Google Pay of iDeal zullen ze minder snel geneigd zijn uit jouw WooCommerce webshop te vertrekken bij betaling. Het komt regelmatig voor dat consumenten midden in het betaalproces beslissen toch niet over te gaan tot aankoop. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals overschakelen naar een ander venster voor betaling. Met de WooCommerce Payments plugin is hier geen sprake meer van.
 • De WooCommerce Payments plugin vergemakkelijkt jouw werkdag. Omdat de plugin geïntegreerd is met jouw WooCommerce webshop hoef je niet meer in te loggen bij externe betalingsverwerkingssites.
 • Snelle en gemakkelijke toegang tot jouw transacties met de WooCommerce Payments plugin. In aanmerking komende ondernemers kunnen met de plugin binnen enkele minuten inkomsten overboeken naar persoonlijke of alternatieve betaalpassen.
 • Zorg met de WooCommerce Payments plugin voor een soepele automatische overboeking van jouw beschikbare saldo naar het genomineerde account.

WooCommerce-Transactions

Wat zijn de voordelen van de plugin voor de consument?

Naast de voordelen voor het gebruik van de WooCommerce Payments plugin, gelden er ook een paar voordelen voor de consument:

 • Consumenten betalen namelijk direct binnen de omgeving van jouw WooCommerce webshop. In plaats van doorverwezen worden naar een nieuw venster waarin kan worden betaald, zorgt de plugin nu voor een soepele en snelle afwerking van het betaalproces. Dit resulteert in een vermindering van het aantal verlaten winkelwagens.
 • Consumenten kunnen verschillende prijzen zien en hun gewenste valuta aangeven.
 • Consumenten kunnen met de WooCommerce Payments plugin kunnen hun credit card details opslaan voor snellere betalingen in de toekomst.

Hoe integreer je de WooCommerce Payments plugin met je webshop?

Nu we hebben kunnen zien hoe de WooCommerce Payments plugin werkt en wat de voordelen voor jou en jouw consument zijn, wacht er niks anders dan het installeren van de plugin voor jouw WooCommerce webshop. Maar hoe werkt dit eigenlijk? Hieronder een simpel stappenplan waarmee jij de plugin zo hebt geïnstalleerd:

 1. Log in op jouw WooCommerce webshop omgeving (WordPress)
 2. Ga naar Plugins –> Add New
 3. Selecteer het WooCommerce-payments.zip bestand
 4. Klik op ‘Installeer Nu’
 5. Wanneer de installatie is voltooid zie je ‘Plugin succesvol geïnstalleerd’
 6. Klik op ‘Activeer Plugin’ button onderaan de pagina.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van de WooCommerce Payments plugin voor jouw webshop? Neem gerust contact met ons op of kom langs op kantoor voor een bakje koffie. Onze online marketeers en webdevelopers staan je graag te woord hoe jij jouw webshop verder kan optimaliseren. 


Sander
Online marketeer