Wireframes

Je wilt snel en effectief het webdesign traject doorlopen, daarom maken wij gebruik van wireframes. Door dit in het begin goed in te richten zal je merken dat je hier later in het traject profijt van hebt. Dit zal uiteindelijk resulteren in een besparing van de kosten.

 

Convident maakt gebruik van wireframes om de basisstructuur van jouw website of webshop pagina’s vast te stellen. Dit gebeurt nog voordat het visuele ontwerp en de inhoud worden toegevoegd.

  • Eenvoudig en interactief delen
  • Optimaal meegenomen worden in het proces
  • Besparing van kosten

Visuele weergave in grijsschaal

De designers en concepters van Convident realiseren jouw wireframes in een vroeg stadium. Deze gebruiken we om de basisstructuur van jouw website of webshop pagina’s vast te stellen, nog voordat het visuele ontwerp en de inhoud worden toegevoegd. Deze ruwe schetsen ontwikkelen we in het designprogramma Figma. Hierdoor kunnen ze eenvoudig en interactief gedeeld worden, waardoor je optimaal meegenomen wordt in het webproces.

Om het webdesign traject effectief en snel te laten verlopen is het belangrijk om meerdere bouwtekeningen te maken. Door dit goed in te richten zal je merken dat je hier later in het traject profijt van hebt. Dit zal uiteindelijk resulteren in een besparing van de kosten.

img-50 img-fifty

Van Concepting naar Wireframes

“Convident vertaalt de input vanuit concepting optimaal naar geschikte wireframes. Een blauwdruk van onze nieuwe website met shop module”

img-50 img-fifty

Goede wireframes zijn waardevol

Het ontwikkelen van een steengoede website of webshop begint hier! Een wireframe is niets anders dan een schematische weergave van een webpagina, een soort bouwtekening. De homepage is altijd uniek en hier maken we een specifieke wireframe voor. Hetzelfde geldt voor de belangrijkste pagina’s van je webomgeving. Daarnaast spelen de vertoning van je webomgeving op verschillende browsers (smartphones) een belangrijke rol. Ook dat nemen onze designers mee in de ‘bouwtekening’ van jouw website of webshop. Wireframes laten maken door Convident zorgt ervoor dat je in de volgende fasen meer tijd bespaart. Dit zal uiteindelijk leiden tot een beter resultaat en een besparing in de kosten.

Wireframes zijn de eerste stap

Wireframes worden in de concepting-fase al neergezet. Daarna gaan onze designers aan de slag met de webdesigns (fase 2) en zetten we dit vanuit de technische realisatie om naar een complete website of webshop (fase 3). Vervolgens laten onze online marketeers je webomgeving converteren door online marketing.

Wat is het verschil tussen een prototype en een wireframe?

Vaak wordt een wireframe verward met een prototype. Echter is er wel degelijk een verschil tussen deze twee. Een wireframe is gefocust op de functionaliteit en de content, dus nog niet op een strak uiterlijk. Het toont de lay-out van de pagina’s binnen een website of webshop zonder stijl, kleur of grafische elementen. Het heeft als doel om de informatiestructuur, met bijbehorende content en navigatiefuncties en de mate waarin deze elementen samenwerken, te tonen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie of ben je er over uit dat Convident jouw online marketing partner is? Neem telefonisch of per mail contact op met ons op!

Wireframes gedigitaliseerd met Figma

Vanaf het moment dat de doelstellingen van jouw website of webshop bekend zijn, werken we de ideeën uit in een wireframe. Regelmatig merken wij dat klanten onbewust wireframes beginnen te tekenen om hun concept te verduidelijken. Je kunt deze bouwtekeningen dus zien als een communicatiemiddel om je ideeën helder over te brengen aan het team. De designers van Convident ontwikkelen jouw wireframes in Figma.

Ons track record geeft aan dat wireframes laten maken door Convident het verschil maakt en daar zijn wij trots op!

img-50 img-fifty

Iedere dag nieuwe succesverhalen!

Projecten waar we trots op zijn

FEKO

FEKO
Webapplicatie Webshop
FEKO

Restaurant de Betere Tijden

Restaurant de Betere Tijden
Online marketing Website
Restaurant de Betere Tijden