Wij zetten ons in voor Stichting Semmy. Doe jij met ons mee?

De decembermaand is van start gegaan. Een maand die onder andere in teken staat van iets geven of terugdoen voor een ander. Dit geldt ook voor Convident. Inzet voor maatschappelijke projecten is namelijk niet voor niets een van onze kernwaarden. Dit jaar zetten wij ons in voor Stichting Semmy. Doe jij met ons mee?

Ieder jaar een maatschappelijk doel

Ieder jaar kiezen de mensen van Convident een doel om iets terug te geven aan de maatschappij. Waar wij ons al jaren vrijwillig inzette als digitale partner voor maatschappelijke projecten, gaan we nu net dat stapje verder. Dit doen wij aan de hand van de Convident Foundation, die dit jaar door ondernemers en initiatiefnemers Rick Dreise en Rutger van de Griendt het leven in werd geroepen. Het belang van het teruggeven aan de maatschappij legt Rick uit: “Het helpen van maatschappelijke projecten met onze diensten bleek dermate succesvol dat we de Convident foundation opgericht hebben. We doneren een deel van onze winst op jaarbasis aan de foundation. Iets wat goed past bij ons als ondernemers. Mensen helpen, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid. Daar staan we voor met de foundation. Iets teruggeven en kwetsbare doelgroepen helpen om hun doelen te bereiken”. Met de Convident foundation richten we ons dan ook op de volgende vier thema’s:

  • Gezondheid
  • Leefbaarheid
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Meedoen

Maar het blijft niet enkel bij het doneren. Daarnaast stelt Convident zich namelijk vrijwillig beschikbaar als digitaal partner van het gekozen initiatief. Zo kunnen wij hen ook echt helpen met datgene waar wij goed in zijn. Dit jaar zal de Convident foundation zich inzetten voor Stichting Semmy, waar we dankzij een van onze relaties in contact mee zijn gekomen. Na een plezierige kennismaking met Semmy initiatiefnemer John Emmerik, waren we eruit. Wij gaan Stichting Semmy helpen!

Stichting Semmy

Stichting Semmy werd in 2007 opgericht naar aanleiding van het overlijden van Semmy, een jongetje dat leed aan de gevolgen van een hersenstamtumor en helaas maar vijf jaar oud mocht worden. De stichting wordt gedragen door de ouders van Semmy en is in de afgelopen 13 jaar enorm gegroeid. Door het hele land heeft de stichting mensen die meewerken en ieder jaar wordt er een run georganiseerd waarmee geld opgehaald wordt voor onderzoeken.

De impact van hersenstamkanker onder kinderen is enorm. Naast bestraling is er eigenlijk geen behandeling mogelijk en genezingskansen zijn vrijwel 0%. Dit terwijl er bij andere vormen van kinderkanker de overlevingskansen gelukkig gestegen is naar meer dan 70%. Ook voor de kinderen die getroffen worden door deze kwaadaardige vorm, wil Stichting Semmy een kans bieden op een toekomst. Echter is er veel geld nodig om onderzoeken naar hersenstamkanker te realiseren. Het doel dat nu staat, staat op €400.000 voor onderzoek naar hersenstamkanker. Door de coronacrisis zijn ze pas op 23% van dit doel. We helpen graag mee om wat dichter bij dit doel te komen!

meer over Stichting Semmy lees je op hun website.

“Onderzoek van vandaag, is de behandeling voor morgen.”

– Stichting Semmy

Samen staan we sterk

Maar dit alles kunnen we niet alleen! Graag zouden we onze klanten, partners en relaties oproepen om met ons mee te doen, zodat het doel van stichting Semmy gerealiseerd kan worden. Tenslotte kan iedere donatie een verschil maken! Helpen kan op verschillende manieren: anoniem, maar ook zichtbaar. Wil je graag rechtstreeks aan de stichting doneren? Dan kan dit via de onderstaande knop.

Ook is het mogelijk om via de Convident foundation een bijdrage te doen. Doneren kan dan via Convident IBAN rekeningnummer NL74INGB0006743777 t.n.v. Stichting Semmy. Tijdens de uitreiking van het bedrag zullen wij er dan voor zorgen dat jouw donatie, samen met alle andere donaties, aan Stichting Semmy overgedragen worden. Natuurlijk zullen hier (indien gewenst) ook alle bedrijfsnamen gepresenteerd worden.


Rick
Co-founder