Website verhuizen? Vergeet de SEO-migratie niet!

Denk je erover na om je website te verhuizen of zit je midden in een verhuizing? Vergeet dan ook zeker niet de juiste stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe website SEO-technisch zo min mogelijk hinder zal ondervinden. In dit artikel geef ik je tips om je waardevolle SEO score te behouden bij een verhuizing.

SSL

Ga je bij de website verhuizing over naar HTTPS? Dan is van belang dat elke bezoeker ook via deze beveiligde verbinding je website bezoekt en niet per abuis op de niet-beveiligde versie van je website terecht komt. Dit geldt natuurlijk ook voor Google. Dit is eenvoudig in je .htaccess bestand aan te passen.

Content

Content is ook een hele belangrijke factor bij een correcte SEO-migratie. Zorg ervoor dat de juiste kopteksten gebruikt worden en dat de content zo veel mogelijk aansluit. Wanneer dit niet zo is, kunnen je pagina’s zakken in de rankings.

Paginatitels en meta-omschrijving

Bij de vindbaarheid van een pagina speelt de paginatitel en meta-omschrijving nog steeds een grote rol. Om die reden is het ook van groot belang om je paginatitels en meta-omschrijvingen (het liefst) 1 op 1 over te nemen bij een website verhuizing.

Contact

Convident is een full-service webbureau dat zelf up-to-date blijft met marketing trends en ontwikkelingen. Naast dat onze eigen creatievelingen daar zelf midden in zitten en altijd de laatste snufjes willen ontdekken, doen we dit natuurlijk ook voor onze klanten. Hiermee voorzien we onze relaties van de laatste trends met het oog gericht op de toekomst. Heeft jouw organisatie een specifiek vraagstuk en kan Convident je helpen op het gebied van (online) marketing, branding of met het ontwikkelen van een toekomstgerichte website, webshop of app? Neem dan contact met ons op of plan gelijk een afspraak!