Wat is SEO (in het kort)

SEO oftewel Search Engine Optimization of gewoon in het Nederlands; zoekmachine optimalisatie. Het zal menig ondernemer niet vreemd in de oren klinken. Maar wat is SEO precies en waarom is het onmisbaar voor je onderneming? Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat je online goed gevonden kan worden door de juiste doelgroep. Een goed gebouwde en ingerichte website is natuurlijk onmisbaar in dit proces. Wanneer je website niet voldoet aan de “SEO eisen”, oftewel de drie pijlers dan wordt het heel lastig om gevonden te worden. Maar dit technische verhaal zal ik je op dit moment besparen. Bovenaan staan in de grote zoekmachines, waarbij de juiste informatie wordt weergeven aan je publiek. Daar draait het om bij SEO. Maar dit vraagt wel om een specifieke aanpak. Zonder teveel in detail te treden wil ik je hier in het kort antwoord geven op de vraag: Wat is SEO?

Waarom is zoekmachine optimalisatie belangrijk?

Wat is het eerste wat jij doet wanneer je geïnteresseerd bent in een product of dienst? Hoogstwaarschijnlijk begin je vol enthousiasme te Googelen en zoek je de pagina op die het beste bij jouw verwachtingen aansluit. Om als ondernemer mee te kunnen profiteren van deze zoekacties, is het belangrijk dat je online goed gevonden wordt. Wanneer dit niet het geval is kan je de zoekende partij niet verleiden om een kijkje te nemen op jouw website. Zodoende kan je geen product of dienst aan hem/haar verkopen. Kort gezegd draait het daarom bij SEO. De juiste informatie verstrekken, om je doelgroep zo goed mogelijk aan te spreken.

Speel in op SEO zoekwoorden

Het is belangrijk om je pagina of landingspagina in te delen met de juiste SEO zoekwoorden. Hiermee bedoel ik woorden waar veel op gezocht wordt zodat je (logischerwijs) beter gevonden wordt. Wanneer je product of dienst goed gevonden wordt onder niet relevante zoekwoorden heeft dit natuurlijk geen nut. Daarnaast is het algoritme van de zoekmachine slim genoeg om dit door te krijgen en zal je automatisch lager weergeven. De combinatie van relevante zoekwoorden en goede content is hierbij de sleutel tot succes.

Wat is seo

Beginnen met zoekmachine optimalisatie

Het globaal uitleggen wat zoekmachine optimalisatie nou precies inhoudt in één artikel is nog wel te doen. Maar om uit te leggen hoe SEO het beste voor jouw onderneming ingezet kan worden is echter een heel ander verhaal. SEO zal voor iedere onderneming op een andere manier ingezet worden en er spelen veel facetten mee om goed gevonden te worden in de zoekmachines. Wil je meer weten over SEO of ben je benieuwd wat zoekmachine optimalisatie kan betekenen voor jouw onderneming? Neem gerust contact met ons op, wij gaan graag voor je aan de slag om jouw onderneming online nog beter vindbaar te maken!

 


Sander
Online marketeer