Wat is Let’s Encrypt?

Wat zijn de voordelen van een SSL certificaat?

Naast het feit dat de gegevens dus versleuteld verstuurd worden zijn er nog een aantal voordelen verbonden aan een SSL certificaat:

  • Betrouwbaarheid uitstralen: als u omgaat met data van bezoekers is het belangrijk dat deze bezoekers weten dat hun gegevens niet zomaar onderschept kunnen worden. Tegenwoordig is privacy een hot topic geworden dus ook uw bezoekers zijn hier mee bezig
  • Hoger in Google: een slotje in de browser wordt meegenomen in de SEO-ranking van bekende zoekmachines.
  • Geen melding meer door bekende browser dat de website onveilig is: sommige browser checken of de website een bekend SSL certificaat heeft en raden bezoekers af om deze site te bezoeken wanneer dit niet het geval is. Dit zorgt ervoor dat bezoekers schrikken en direct vertrekken!

Al met al genoeg redenen volgens ons om dit te verzorgen voor onze klanten.

 

Al een website maar nog geen SSL certificaat?

Convident heeft veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Als wij nu een website opleveren en de hosting verzorgen maken wij standaard gebruik van het SSL certificaat van Let’s Encrypt. Oudere websites hebben vaak nog wel een aantal aanpassingen nodig voordat alle gegevens via de beveiligde verbinding lopen, vaak is dit binnen een uur gepiept. Het SSL certificaat is daarna gratis en wordt automatisch verlengd.  Meer informatie nodig? Bel of mail ons vooral even voor verdere vragen of voor het aanvragen van een SSL certificaat voor jouw website.