Wat is een Content Management Systeem (cms)?

Content management systeem, ook wel CMS genoemd, is een term die je in de online wereld vaak voorbij hoort komen. Wat is dat nou precies en wat kan je ermee? Je kan een content management systeem zien als een websitebeheer systeem. Het is een online platform dat je in staat stelt om alle zaken rondom jouw website in te zien. Vaak zijn deze systemen eenvoudig in gebruik waardoor technische kennis niet per se een vereiste is. Voorbeelden van CMS systemen zijn: WordPress, Joomla en Drupal. Eerstgenoemde is het grootste CMS waar ongeveer 35% van alle websites op het internet mee gemaakt zijn.

Content management systeem

De back-end van een website

Wanneer je inlogt op het CMS kom je in een dashboard terecht. In vakjargon wordt dit ook wel de back-end, of achterkant, van jouw website genoemd. Je kan hier onder andere pagina’s aanpassen, berichten aanmaken en website instellingen aanpassen. Wanneer je inlogt in jouw WordPress omgeving kan je snel overdonderd worden door alle opties die beschikbaar zijn. Voor het maken van een eenvoudige website is het echter niet nodig om van al deze opties gebruik te maken. Wil je echter een professionele website laten maken? Dan kan je overwegen om een webdesign bureau in te schakelen.

De front-end van een website

Een tweede term die gebruikt wordt bij het maken van websites is ‘front-end’. Dit houdt in hoe bepaalde aspecten er op jouw website uitzien voor de bezoekers. Zo kan je met een content management systeem de layout en vormgeving van jouw website helemaal personaliseren.

Welk CMS gebruikt Convident

Voor het maken van onze online producten maken we gebruik van WordPress. Dit CMS geeft ons de meeste mogelijkheden tot het maken van professionele websites die volledig gepersonaliseerd zijn voor klanten. Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in het laten maken van een WordPress website of webshop? Wij gaan graag onder het genot van een kopje koffie met je in gesprek over de mogelijkheden.