Wat doet Convident aan werkgeluk?

Bij Convident werken we met jong talent. Voor ons zijn dan een paar vragen belangrijk: Wanneer komen collega’s tot hun recht, weten ze wie ze zijn en waar ze naartoe gaan? Waar lopen onze medewerkers warm voor? Rick Dreise van Convident: “Dat waren de kernvragen die ons de afgelopen jaren bezig hielden bij Convident. Clients do not come first, employees come first. If you take care of your employees, they will take care of the clients. Bij Convident geloven we in meer resultaat door te investeren in het welzijn van onze medewerkers. Want gelukkige medewerkers zijn belangrijk om succesvol te zijn als organisatie,” aldus Rick. Lees verder en krijg een indruk hoe het Convident werkgeluk in zijn werk gaat.

Vasthouden aan je kernwaarden

Bij Convident hanteren we een platte organisatiestructuur. Met een enthousiast team van vakspecialisten creëren we dagelijks nieuwe succesverhalen voor onze opdrachtgevers. Convident heeft 4 kernwaarden. Dit zijn waarden die klanten, partners maar ook zeker medewerkers van ons mogen verwachten en andersom.

 • Persoonlijk en toegankelijk.
 • Samenwerken door kennisoverdracht.
 • Betrouwbaar en doelgericht.
 • Maatschappelijk betrokken.

Rick: “Convident groeit en we zijn altijd op zoek naar medewerkers die zich herkennen in deze waarden. Als organisatie bieden we veel vrijheid en flexibiliteit. We hebben een informele cultuur, waarbij iedereen gebruik kan maken van eigen talenten. Doordat we geen hele grote organisatie zijn, is er volgens mij veel afwisseling en uitdaging in de werkzaamheden en hebben we korte lijnen. Daarbij is het belangrijk dat we voldoende en prettige sociale contacten hebben. Dit is afgelopen jaar uitdagend geweest, maar ook hier vonden we onze weg door online events te organiseren en regelmatig het contact op te zoeken, presentjes opsturen, thuiswerkplek faciliteren etc. Jij en Convident erkennen dat samenwerken gebaseerd moet zijn op vertrouwen, toewijding en transparantie. Dat is waar het voor ons om draait. Natuurlijk telt het eindresultaat. Maar bij ons telt zeker ook hoe je daar komt. We hebben namelijk met elkaar afgesproken hoe we werken. Deze waarden dragen bij aan het werkgeluk.”

Welke behoefte(s) zien we onder onze mensen?

Rick: “De verwachtingen van onze medewerkers zijn doorgaans heel hoog. Wie ben ik, wat kan ik en waar ga ik naar toe? We objectiveren dit gevoel om te voorkomen dat bijvoorbeeld young professionals doorschieten en zich over de kop werken. We hebben ieder kwartaal KPI (Key Performance Indicators) gesprekken waarin we de doelen van onze medewerkers en de organisatie doornemen. We hebben een uitgebreide Werken bij Convident website en een employee guide die staat voor een helder structuur binnen ons HR proces met als HR-leus: ‘’Happy healthy connected’’. Het verschil tussen de generaties binnen ons bedrijf is niet extreem groot. We moeten er alleen voor zorgen dat mensen naar elkaar luisteren en elkaar begrijpen. Het talent van iemand van eind 40 ligt misschien vakinhoudelijk, terwijl het bij een online marketeer van een jaar of 25 zit in de snelheid van alle tools die hij of zij gebruikt. Die twee generaties kunnen prima samenwerken! Ons verloop is laag: 2,0%. Ongeveer 2/3 is vrijwillig verloop. Collega’s blijven lang bij ons, maken mooie stappen en kijken uiteindelijk een keer verder naar buiten. Een aantal boomerangt weer terug. Voor hen is altijd wel plek. Een mooi voordeel van een hard groeiend bedrijf.”

Welke organisatie vind jij inspirerend op het gebied van werkgeluk?

Rick: “Tony Chocolonely vind ik inspirerend. Onlangs had ik een seminar waar iemand vertelde over deze organisatie, de manier van werken en cultuur. Vertrouwen, trots en plezier staan centraal. Het komt van binnenuit en de organisatie wil graag iets betekenen voor de maatschappij, waarde toevoegen. Aandacht voor personen, transparantie, communicatie. Dit alles zie je terug in de groei van de organisatie. Medewerkers ervaren werkgeluk en dit zie je snel terug in de resultaten, dat is iets wat ik mee neem voor onze eigen maatschappelijke projecten en foundation. Jongere generaties worden steeds zelfbewuster. ‘Vroeger’ was werk vooral werk. Nu komt er steeds meer focus op het gebruikmaken van je talenten en dingen waar je energie van krijgt. Werk doen waar je niet op de klok hoeft te kijken of toewerkt naar het weekend. Ik denk dat het heel belangrijk is om je hier bewust van te zijn, even uit te zoomen en beseffen dat wat je doet of je daar geluk vindt. Uiteindelijk heb je dit vooral zelf in de hand.”

Wat voor cijfer geven onze mensen aan werkgeluk en waarom?

Rick: “Onze mensen geven hun werkgeluk bij Convident een dikke 8. Dit is terug te vinden in het thema Onze Reisverhalen op de Werken bij Convident website. Medewerkers ervaren veel vrijheid en autonomie, wat voor mij als co-founder ontzettend belangrijk is. Er is voldoende ruimte voor initiatieven en veel flexibiliteit. Daarnaast vinden ze het een prettige werkomgeving met leuke collega’s en veel betrokkenheid en passie – daar word ik blij van. Voor ons is werkgeluk zeer belangrijk. Als het goed is doe je werk waar je van oplaadt en gemotiveerd raakt. Het is een manier van werken waar je energie van krijgt en wat een positieve bijdrage levert aan het leven en geluksgevoel. Voor mij is het gekoppeld aan persoonlijke waarden. Het komt vanuit jezelf en de keuzes die je maakt en dat is voor iedereen anders. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk dat ik er zelf voldoening uithaal, geprikkeld wordt, autonomie, uitdaging, afwisseling, verbinding, iets kan betekenen/waarde toevoeg, waar ik mijn talenten in kan zetten. Een werkgeluk-killer? Dat mensen hun eigen beslissingen niet mogen nemen. Een dooddoener. Werk omvat voor onze medewerkers een groot gedeelte van hun leven, daarom is het belangrijk dat ze werk doen waar ze geluk ervaren.”

Gedistribueerd werken is de toekomst

Rick: “De werkplek van tegenwoordig beperkt zich niet meer tot binnen de vier muren van een kantoor. Remote, maar dan next level: fysiek en virtueel bij elkaar. Je kunt tegenwoordig bijvoorbeeld gewoon thuis, op kantoor, bij een klant of zelfs onderweg werken, op één of meer van deze plaatsen binnen dezelfde week of zelfs binnen één werkdag. Een gevolg hiervan is dat een personeelsbestand op elk moment over meerdere locaties wordt verdeeld.” Voor Convident zijn dit de focuspunten om gedistribueerd werken goed in te zetten:

 • Werken kan overal
 • Werken vanaf elk apparaat
 • Werken kan altijd
 • Samenwerking en communicatie
 • Cultuur, welzijn en leren
 • Digitale ervaring
 • Veiligheid

“Gedistribueerd werken is een variatie op de term remote working. Een gedistribueerd personeelsbestand is een groep werknemers die vanuit verschillende locaties kan werken. Het gaat erom dat zij, waar dan ook, kunnen samenwerken door toegang te krijgen tot de juiste systemen en inhoud. Dit is ook een weg die Convident al jaren geleden is ingeslagen. Ons kantoorpand in hartje fungeert zeker als een werkplek, maar ook steeds meer als een ontmoetingsplek, aldus Rick.”

Bij Convident maken wij elke dag weer de tofste WordPress websites en webshops. Daarnaast bieden we converterende online marketing (SEO, SEA en Social) campagnes! We hebben 12+ enthousiaste collega’s, maar we zoeken er nog meer. Steeds meer organisaties en bedrijven willen met Convident werken. Dus hebben we ook meer mensen nodig. Mensen die vol enthousiasme en met 100% inzet aan de slag gaan! En voor die mensen trekken wij graag alles uit de kast. Kom langs en laat je inspireren. Wil jij meer informatie over werkgeluk en hoe Convident dat inzet? De koffie staat klaar.


Rick
Co-founder