Van stage naar fulltime baan

Mijn naam is Dirk-Jan Meertens en ik heb Communicatie en Multimedia Design gestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen.

In juni 2021 ben ik afgestudeerd voor de stroming Visual Design, waarbij ik met Convident als opdrachtgever een concept heb ontwikkeld voor de stimulatie van arbeidsproductiviteit tijdens het nieuwe thuiswerken.

Mijn vrije tijd vul ik graag in met diverse ontspannende activiteiten, waaronder bijvoorbeeld hardlopen en de natuur opzoeken.

Bij Convident ga ik de functie van UX– en webdesigner vervullen en zal ik samen met het development team zorgen voor de oplevering van het hoogst haalbare resultaat.

Waarom heb je gekozen voor Convident?

De eerste kennismaking met Convident vond voor mij plaats in 2019. Ik was vanuit mijn opleiding op zoek naar een stageplaats en ben hiervoor bij Convident uitgekomen. Na een eerste gesprek met Rutger voelde ik mij meteen op mijn gemak bij het bedrijf.

Na mijn stage bleef ik actief bij het bedrijf door zo nu en dan bij te springen met het ontwerpen van een website of -shop. Hierdoor was de keuze om ook mijn afstudeertraject bij Convident uit te voeren. Vanuit het afstuderen werd het steeds duidelijker dat er een toekomst bij Convident op mij lag te wachten.

Welke expertise breng je mee?

Vanuit mijn vierjarige opleiding is de interesse voor het vak van user interface en user experience design gegroeid.

Hierbij ligt mijn voornaamste interesse bij neerzetten van een converterend ontwerp, waar gebruikers en doelgroepen vlekkeloos mee uit de voeten kunnen. Naast het ontwerpen van websites en -shops ben ik ook bekwaam met grafische vormgeving an sich.

Dit betekent dat ik indien nodig ook in te zetten ben voor het ontwerpen van een huisstijl, logo, advertentie en overige multimediale uitingen.

Daarnaast heb ik mede dankzij mijn stage geleerd hoe ik de ontwerpen kan omzetten naar snelle en functionele code.

Wat viel je op tijdens je eerste week bij Convident?

Na mijn eerste week bij Convident als echte medewerker is het mij opgevallen dat er erg veel vrijheid is binnen het uitvoeren van de functie die ik vervul. Dit zorgt voor een gevoel van autonomie en dat heeft een motiverend effect.

Daarnaast is de planning helder en worden werkprocessen gedurende de week snel duidelijk. Tijdens de werkdag zijn collega’s behulpzaam en wordt er regelmatig gepolst of alles goed gaat en of er onduidelijkheden zijn.

Zelf nog opzoek naar een uitdagende stage?

Ben jij opzoek naar een uitdagende stage waarbij je wordt meegenomen in de dagelijkse werkzaamheden? Wil jij werken aan uitdagende projecten waar je eigen input wordt gewaardeerd en je creativiteit op los kan laten? Wij hebben nog verschillende stageplekken beschikbaar!

Je vindt de beschikbare stageplekken op: https://werkenbij.convident.nl/vacature/

 


Sander
Online marketeer
© 2014 - 2021 Copyright - Convident. Convident B.V. wordt beoordeeld met een 4.9 / 5 op basis van 227 beoordelingen. Partnerships Ons werkgebied Privacyverklaring Algemene voorwaarden