Tips van Convident om te voorkomen dat je website wordt gehackt

In de hele wereld zijn er ongeveer 70 miljoen WordPress-websites. Sterker nog, ongeveer 19% van het hele internet draait op het programma WordPress. Dit trekt natuurlijk hackers aan. Convident wil natuurlijk niet dat ook jouw website wordt gehackt. Daarom hier wat tips om de hackers buiten de deur te houden!

  1. Maak altijd een back-up

Een back-up kan nooit kwaad. Als je website dan toch gehackt wordt, is het in ieder geval mogelijk om alles te herstellen door middel van een back-up. Wanneer je bijvoorbeeld je website weer bijwerkt is het handig om even een back-up te maken.

  1. Werk altijd de laatste updates bij

Het is zaak om zo snel mogelijk de Word-Press updates bij te werken. Voordat deze update komt wordt er vaak een release note gepubliceerd. Hierin wordt aangegeven wat de verbeteringen zijn als we het hebben over onderhoud en beveiliging. Door deze release note krijgen hackers dus ook inzicht in de verschillende kwetsbaarheden van de huidige versie. Als je dan zo snel mogelijk de updates bijwerkt, krijgen hackers de kans niet eens om deze kwetsbaarheden te gebruiken! Natuurlijk is het ook slim om even een back-up te maken voordat je de update uitvoert!

  1. Beveilig ook je eigen computer goed

Niet alleen een slecht beveiligde website vormt een groot risico, maar ook een slecht beveiligde computer. Wanneer hackers toegang krijgen tot je computer kunnen ze heel gemakkelijk bijvoorbeeld een keylogger installeren. Dit is software waarmee ze je wachtwoorden kunnen uitlezen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom is het van groot belang dat ook je computer goed beveiligd is. Hou dus goed je antivirusprogramma en software-updates in de gaten, en wees voorzichtig met het downloaden van bestanden.

Natuurlijk is Convident gespecialiseerd in het beveiligen van websites tegen hackers.

Heb je nog een aantal vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden als het gaat om een website hacker veilig te maken?

Neem dan contact op met één van onze medewerkers via 050- 553 23 34!