Hoe bevalt het thuiswerken?

Gezien de preventieve maatregelen die er genomen worden rondom het Corona-virus wordt heel Nederland geadviseerd om te gaan thuiswerken. Convident volgt het advies van het RIVM en houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Vanaf maandag 16 maart zitten wij dan ook niet meer op ons kantoor in hartje Groningen, maar werken wij vanuit huis. Hoe pakken wij dit efficiënt aan?

Net als voor vele andere bedrijven is het voor ons ook even wennen. De dag begint anders, je ziet je collega’s niet (fysiek) en om te kunnen overleggen moet je chatten, bellen of Skypen. Maar gelukkig hebben we thuis allemaal een fijne werkplek weten te creëren!

Blijven communiceren – ook tijdens het thuiswerken

Wij gebruiken op kantoor een paar handige programma’s die ook voor het thuiswerken heel erg fijn zijn.

Slack

Wij maken al een ruime tijd gebruik van Slack, een soort Whatsapp maar dan voor bedrijven waarin meerdere functies zijn samengevoegd. Zo kun je gemakkelijk bestanden delen van uiteenlopende groottes, kun je een groepsgesprek beginnen en je eigen scherm delen met je collega’s. Dit zorgt ervoor dat er goed overlegd kan worden, ook vanuit thuis, wat natuurlijk wel noodzakelijk is.

Meer te weten komen over Slack? Lees het hier.

Gripp

Ook maken we bij Convident gebruik van Gripp. Dit is onze algemene bedrijfsagenda, waar je werknemers aan toevoegt en een duidelijk overzicht krijgt van ieders agenda. Ook kunnen we het overzicht zien van de verschillende taken. Hierin staat precies omschreven wat er precies moet gebeuren. Wat de wensen van de klant zijn en hoe iets moet functioneren. Zo houden wij een strak overzicht van de uit te voeren taken.

Figma

Voor alle designs en wireframes die wij maken, gebruiken wij Figma. Figma is een interface design softwareprogramma dat je kunt gebruiken in de webbrowser of als programma kunt downloaden. Voorheen maakten wij gebruik van Adobe Illustrator, maar hiermee konden wij niet in de cloud werken. Door de overstap op Figma kunnen wij op onze vaste werkwijze blijven doorwerken. Dit is wel zo prettig. Wil je meer te weten komen over Figma? Lees het hier.

Onze dagstart

Op een reguliere werkdag beginnen wij de dag altijd met een dagstart. In dit gesprek nemen we de planningen door en praten wij elkaar bij over bijzonderheden. Gelukkig is dit niet veranderd en kunnen wij dit gewoon voortzetten door middel van Slack.

Ondanks dat we nu thuiswerken, hoeven we elkaar niet te missen op de vrijmibo. Net zoals we de vrijdagochtend met elkaar beginnen op Slack, kunnen we deze ook gezellig met elkaar afsluiten!

Snel schakelen

De afgelopen jaren hebben wij ons als organisatie sterk ontwikkeld en kunnen we praktisch overal ter wereld werken. Het enige wat wij hiervoor nodig hebben is een stabiele internetverbinding, vervolgens kunnen wij los. Het prettige hiervan is dat wij ontzettend snel kunnen schakelen. Hierdoor ondervinden onze klanten minimale hinder en kunnen wij gewoon blijven doen waar we goed in zijn: het blijven verbeteren van de online diensten, samen met onze klanten.

We werken dus net zo efficiënt als normaal. Het kantoornummer voor telefonisch contact is niet veranderd en via een keuzemenu kom je zoals altijd met de juiste specialist in contact. Ook hebben we een melding geplaatst op Convident.nl en verwijzen we door naar een specifiek contactformulier. Heb je een vraag over een lopend óf afgerond project? Onze projectmanager Steven is telefonisch – net zoals altijd – goed te bereiken, aarzel daarom ook niet om contact op te nemen!

Veel klanten sturen fijne berichten met veel goede wensen in deze bizarre tijden! Deze positiviteit delen we graag met al onze medewerkers en natuurlijk ook met andere klanten. Samen zitten we erin, en samen komen we er uit!

Blijf gezond en hopelijk zien we elkaar weer snel.

Team Convident

5 jaar convident