Succesvolle stageperiode Stefan de Jonge

Stefan de Jonge heeft zijn commerciële stage bij Convident succesvol afgerond! Van februari tot en met halverwege juli heeft Stefan zich gericht op diverse commerciële werkzaamheden binnen onze organisatie, van acquisitie, het voeren van klanten gesprekken tot en met het maken van passende offertes op maat! Halverwege heeft Stefan een bewuste keuze gemaakt voor de communicatieve kant. Een prachtige weg waar we bij Convident trots ons steentje aan bij hebben kunnen dragen! Stefan doet graag verslag van zijn ervaringen van de afgelopen maanden en hoopt daarmee anderen te inspireren en motiveren voor een stage/werkervaring bij Convident in hartje Groningen!

Een vliegende start

Van 13 februari tot en met 14 juli heb ik vol passie, energie en trots stage gelopen op de commerciële afdeling bij Convident. Vanuit de organisatie ben begeleid door Rick Dreise (directeur algemene zaken). Ik kan vaststellen dat Rick een erg betrokken begeleider is. Hij is niet alleen erg betrokken bij de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, maar ook bij de persoonlijke ontwikkeling van de stagiair zelf.

Direct in februari kreeg ik een vliegende introductie door het nieuw in het leven geroepen concept ‘Convident event’. Dit intern gerichte event staat voor synergy tussen de verschillende afdelingen van de organisatie, zodat er cohesie ontstaat tussen bijvoorbeeld de afdeling webbouw/grafisch en commercie. Op basis van doelstellingen werden targets gesteld, zowel individueel als in groepsverband.

Een hele mooie afwisseling van diverse activiteiten.

Een nieuwe sale vanuit de commerciële kant werd daarmee meteen gevierd met hele team! Iedereen deelt daarmee in feite (op een hele leuke manier) in de feestvreugde van een gezamenlijk commercieel bereikt doel. Een ontzettende uitdaging, maar dat vormde wel een hele mooie leidraad tijdens mijn stageperiode. Van sales, social media, klantcontact tot en met beursbezoeken. Een hele mooie afwisseling van diverse activiteiten.

Sales en communicatie

Ik heb persoonlijk een belangrijke eigenschap voor de rest van mijn toekomst bij Convident ontdekt. Ondanks de uitdagende en leerzame periode op salesgebied, ben ik er deze stageperiode achter gekomen dat ik veel minder een salestype ben. Het fijne bij Convident is, dat ik na deze conclusie halverwege mijn stage met dezelfde passie en energie mijn communicatie kant kon ontdekken. “Dat is juist het doel van deze stagetrajecten”, aldus Rick Dreise. “Iedereen kan bij Convident zijn of haar gewenste plek creëren, zo lang we samen maar voor het beste resultaat gaan”.

Een prachtige weg waar we bij Convident trots ons steentje aan bij hebben kunnen dragen!

Dat ik zelf uiteindelijk niet meteen een salestype bent, maakt bij Convident dus geen verschil. Dat is onder andere het fijne aan de flexibele plek die ze bieden! Ik denk namelijk wel dat de opgezette targets realistisch zijn, kortom de echte salestypes komen ongetwijfeld volledig tot hun recht bij Convident.

Tegenslag

Omgaan met tegenslag is tevens een belangrijk punt wat ik heb moeten ervaren en wat ik de rest van mijn loopbaan zal meenemen. Van buitenaf (privé) speelden er wat zaken die onrust met zich meebrachten. In deze periode heb ik ontzettend veel gehad aan Rick Dreise als mijn praktijk stagebegeleider en de andere eigenaar van het bedrijf Rutger van de Griendt. Ze hebben me letterlijk op bepaalde gebieden gecoacht, wat volledig buiten Convident om gaat. Alleen al dat is wat Convident mede zo succesvol maakt, de persoonlijke en menselijke manier van hun contact en omgegaan met situaties. Dat is voor mij ook de reden dat ik na mijn stageperiode nog aan Convident verbonden zal blijven.

Aanrader als werk- en leerbedrijf

Ik vind Convident een echte aanrader als werk- of leerbedrijf. Al met al kan ik zeggen dat ik een zeer fijne stageperiode heb gehad bij Convident die ik zeker zou aanraden aan andere studenten of werkzoekenden. Ik heb een erg leerzame en leuke tijd gehad! Veel collega medewerkers zie ik niet alleen als collega’s maar ook gewoon als vrienden, waar ik erg goed mee op kan schieten.

 

Ook aan de slag bij Convident? Bekijk hier onze vacatures en solliciteer!