Succesvolle afstudeerperiode Simon Nolden bij Convident

Student Simon Nolden van de Hanzehogeschool opleiding Commerciële Economie heeft succesvol zijn afstudeerperiode bij Convident doorlopen.

Simon: Bij Convident heb ik veel variatie gehad in werkzaamheden. Van beursbezoeken, klantgesprekken tot en met de after sales!

 

 

Simon zijn Convident story

simon

Precies een jaar geleden was ik op zoek naar een afstudeerplaats in Groningen om mijn opleiding commerciële economie tot een goed einde te leiden. Via de Nationale Vacaturebank kwam ik bij Convident terecht. Het eerste gesprek met Rick Dreise leidde eigenlijk meteen tot een goed gevoel, dit werd ook bevestigd toen ik 2 uur later werd aangenomen.
Achteraf kan gesteld worden dat Convident haar woorden erg goed is nagekomen. Er is veel variatie tussen werkzaamheden, een comfortabele werkplek en daarnaast hangt er gewoon een goede sfeer daar. Ik ben van mening dat het als commerciële student goed is om in verschillende branches ervaring op te doen.

 

Het genereren van leads, oftewel de bevoegdheid van Convident om direct in contact te komen met de potentiële klant, dat geeft echt een kick! In combinatie met de overige werkzaamheden vlogen de dagen snel voorbij.

 

Het genereren van leads, dat geeft echt een kick!

 

Afstudeertraject en werkzaamheden

De afstudeeropdracht is uiteindelijk met een ruime voldoende afgesloten, waar ik heel trots op ben. Ik denk dat dit mede te maken heeft met de flexibiliteit van Convident. Het marketingplan is gezamenlijk opgezet, waarbij de behoeftes van beide kanten duidelijk besproken zijn. We zaten vaak op één lijn met elkaar, maar tegelijkertijd hadden we regelmatig discussiepunten. Juist dat laatste bracht flink progressie in het gewenste eindresultaat. Ik denk dat het ook meespeelt dat directeur commerciële zaken Rick Dreise zelf ook de opleiding Commerciële Economie heeft gedaan. Hij weet precies wat de competenties zijn vanuit de Hanzehogeschool en dat maakt het zeer aangenaam werken. Hetzelfde geldt voor operationeel directeur Rutger van de Griendt, een heel flexibel persoon die ook verstand van zaken heeft. Ik denk dat beide heren heel capabel zijn voor het begeleiden van stagiaires. De variatie in werkzaamheden heeft uiteindelijk geleid tot een zeer goed einde van zowel de afstudeeropdracht als de overige werkzaamheden.

Mede dankzij Convident ga ik nu de eerste stap naar het arbeidsleven zetten, ik ben ze hier heel dankbaar voor!