Succesvol afstudeertraject Kars Valkema bij Convident

Onderzoek naar mogelijkheden verlofregistratiesysteem Haaer (bijna) afgerond.

Het afgelopen half jaar heeft Kars Valkema voor Convident onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor Haaer. Een door Convident bedacht concept waar sinds op dit moment druk aan gewerkt wordt. Haaer is een online verlof- en urenregistratiesysteem, gericht op kleine en middelgrote ondernemingen. Naar verwachting zal het systeem eind september op de markt gebracht worden.

Wat heb je het afgelopen half jaar voor Convident gedaan?

In het kader van zijn afstudeerscriptie heeft Kars hier de afgelopen maanden onderzoek naar gedaan. Zijn stageperiode bij Convident is deze week afgerond, de komende weken zal hij de verzamelde resultaten verwerken in een strategisch marketingplan. Kars vertelt over zijn succesvolle periode bij Convident en zijn plannen voor de toekomst.

“De afgelopen tijd heb ik mij voornamelijk beziggehouden met mijn onderzoek. Voor dit onderzoek heb ik onder andere experts binnen de markt gesproken en ben ik bij potentiële afnemers langs geweest. Naast mijn onderzoek heb ik wekelijks twee dagen ervaring opgedaan op de online marketingafdeling van Convident. Door deze ervaring beschik ik nu over ruime kennis op het gebied SEO en SEA. Deze kennis kan ik nu weer inzetten om toepasbare aanbevelingen voor Haaer te geven.”

Op welk prestatie ben je het meest trots?

“Het is lastig om te zeggen waar ik op dit moment het meest trots op ben. Momenteel ben ik mijn scriptie nog aan het afronden. Wanneer dit het allemaal achter de rug is hoop ik mijn scriptie met een mooie voldoende af te ronden en mijn diploma in ontvangst te mogen nemen. De prestatie waar ik het meest trots op zou zijn is dat de aanbevelingen uit mijn scriptie gebruikt worden om Haaer tot een succes te maken. Hiervoor zal ik de ontwikkelingen bij Convident, en in het bijzonder rondom Haaer, nauwlettend in de gaten houden.”

Met wat voor gevoel sluit jij je periode bij Convident af?

“Met gemengde gevoelens sluit ik mijn periode bij Convident af. Uiteraard ben ik blij dat ik nu vakantie heb, aan de andere vind ik het jammer alweer afscheid te moeten nemen. Het was de afgelopen maanden hard werken en de weken zijn snel voorbijgegaan. Uiteindelijk kijk ik met plezier terug op een leerzame periode en prettige samenwerking die voor beide partijen winstgevend heeft uitgepakt.” 

Rick Dreise was vanuit Convident stagebegeleider en sluit zich aan bij de woorden van Kars:”De afstudeerperiode van Kars is voorbij gevlogen. We hebben vooraf duidelijke plannen en doelstellingen geformuleerd, deze zijn tot nu toe zeer succesvol gerealiseerd. Ondanks dat Kars zijn focus vanuit afstuderen volledig op Haaer heeft gelegd en op voorhand iets minder onderdeel was van het reguliere Convident web- en appbureau, was hier in de praktijk niets van te merken. Kars is een fijne kerel en ligt erg goed binnen het hele Convident team.” 

Welke ervaring neem je mee naar je volgende werkgever?

Kars vervolg zijn verhaal: “De ervaring en kennis die ik heb opgedaan op het gebied van online marketing. De persoonlijke aanpak en passie voor het vak bij Convident. Daarnaast ga ik bij mijn volgende werkgever het “Broodje Ben moment” introduceren en hoop ik hier een gewoonte van te maken.”

Wat zijn je toekomstplannen?

“De komende weken zal ik nog druk bezig zijn met de uitwerking van mijn scriptie. De inleverdatum is in september hierdoor heb ik in de vakantie nog wat werk te verrichten. Als alles volgens plan verloopt kan ik begin oktober mijn diploma in ontvangst nemen. Wat er daarna op mijn pad komt zie ik dan wel weer.”

“Convident heeft in elk geval een mooie bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke ontwikkeling en afstudeerervaring in een ICT organisatie. Ik bedank het Convident team dan ook graag voor de afgelopen periode, wens ze veel succes met de mooie groeiontwikkelingen richting de toekomst en raad andere studenten zeker aan om bij Convident stage te lopen of te gaan afstuderen.”


Sander
Online marketeer