Simon van der Molen uit Groningen illustreert voor uitgevers, kranten, (zorg)organisaties en bedrijven. Denk aan informerende illustraties voor klant of werknemer, vereenvoudigen van (complexe) zaken, strips die de actualiteit op de hak nemen en rebussen voor de ontspanning of illustraties voor wetenschappelijke artikelen of papers. Voor Convident heeft Simon een unieke puzzel ontwikkelt, met de style van Frans Le Roux.
De vraag naar puzzels is sinds de pandemie flink gestegen. De meest bekende puzzeltekenaar, Jan van Haasteren, zag de verkoop van zijn puzzels tijdens de pandemie met 87% stijgen. Of denk aan de Groningse illustrator Frans Le Roux, bij zijn zoekpuzzel voor 350 jaar Groningen Ontzet moesten ze de pre-orders 2 weken van tevoren stopzetten anders bleef er geen puzzel over. Het is wel duidelijk, legpuzzels zijn niet aan te slepen.”Of je nu een puzzel in je eentje maakt of bijvoorbeeld met je familie tijdens Kerst. Je kan er uren zoet mee zijn en de echte wereld maakt even plaats voor de wereld van de puzzel. Legpuzzels zijn nog steeds erg in trek, ondanks of juist dankzij de digitalisering van de wereld. Dat maakt het zo bijzonder om deze puzzel voor een digitaal bureau als Convident te maken,” aldus Simon.
Niet alleen mensen thuis zijn gek op puzzels. Ook bedrijven maken gebruik van puzzels, bijvoorbeeld om te sturen naar klanten of medewerkers. Dit heeft Convident samen met Simon van der Molen exact op deze manier ook laten ontwikkelen. Het laten maken van een custom made puzzel heeft vele voordelen. Zo kan je als bedrijf aan de hand van de puzzel laten zien wat voor producten/diensten je levert, hoe het bedrijf te werk gaat of hoe het (nieuwe) bedrijfspand eruit ziet. Daarnaast zal degene die de puzzel ontvangt aandacht hebben voor het bedrijf en het vervolgens niet snel vergeten. Maar is zit meer achter de keuze voor deze legpuzzel. Het heeft namelijk meer verband met een bedrijf dan je wellicht op voorhand denkt.
Bij een legpuzzel beginnen de meeste mensen met de hoeken en de kantjes. Iets wat je ook doet als je een bedrijf start. Je denkt na over het formaat van het bedrijf, hoe groot wordt het, hoeveel wil ik investeren (100 stukjes of een puzzel van 10.000 stukjes).
Vervolgens ga je bouwen aan de puzzel. Je legt een aantal puzzelstukjes aan elkaar en dat voelt toch prettig. Zeker als de buitenkant af is en het formaat duidelijk een vorm aanneemt. Je weet dat je nu op de goede weg zit en verder kan gaan bouwen aan de rest van de puzzel. Zo vallen de puzzelstukken bij Convident naar verloop van tijd ook op zijn plek. Je weet steeds beter hoe je alles wilt gaan doen en je ziet al steeds meer de vorm voor je.
Je legt de puzzel weg om er later weer mee verder te gaan. Even focus aanbrengen op andere activiteiten binnen Convident hoort er namelijk ook bij. Vaak zien we de puzzelstukjes die bij elkaar horen. Die leg je aan elkaar, alleen zie je op dat moment nog niet waar dat stuk daadwerkelijk in de puzzel past. Dat inzicht krijg je later pas. Dat ene stukje wat je maar steeds niet kan vinden. Opeens valt je oog op een stukje in de doos en met het gewenste resultaat, in één keer heb je het juiste stukje. Een stukje waar je al die tijd overheen had gekeken en nu zie je het wel. Top!
Of dat ene stukje wat bij nader inzien toch niet goed bleek te liggen en verwisselt moet worden met een ander stukje. Daardoor paste andere stukjes niet en bleef je maar vastlopen. Volgens Simon van der Molen en Convident zijn er dus heel veel overeenkomsten tussen een legpuzzel en het bouwen aan je bedrijf. Zie jij ook de vergelijking? Kom dan langs om samen met Convident jouw digitale puzzel te leggen 😉
PS: Overigens vinden wij puzzelen zeer verslavend, net als werken aan ons bedrijf.