Schrijf jij begrijpelijk genoeg?

Op je website gebruik je veel teksten, maar zijn ze allemaal begrijpelijk en pakkend voor je lezers? Vaak weet je voor wie je schrijft en met welk doel, maar de informatie moet ook goed overkomen op de lezer en dat is soms nog lastig. Lees in dit artikel hoe je dit kunt aanpakken.

Tips om begrijpelijk te schrijven

In een vorig artikel ‘Online teksten: hoe houd je je bezoeker geïnteresseerd?’ hebben we voornamelijk tips gegeven voor het ‘uiterlijk’ van een tekst. Nu geven we tips voor het ‘innerlijk’ van een tekst.

  1. Geef een duidelijke inleiding

Beschrijf in de inleiding direct de kern van je boodschap. Zo kan de lezer inschatten of de tekst aansluit bij wat hij zoekt.

  1. Wees consistent

Door een bepaalde consistentie aan te houden in je tekst, kan de lezer er makkelijker en sneller doorheen en is alles goed te volgen. Kies een aanspreekvorm (‘je’ of ‘u’). Kies de verteller: één persoon of meerdere personen (ik… of wij…). Kies een stijl van schrijven van je koppen (gebiedende wijs, vragen, enkelvoud/meervoud). En blijf hierbij!

  1. Schrijven is schrappen

Houd bij het schrijven je doel en doelgroep in gedachten. Wijk daarbij niet af van het doel met weetjes of andere onderwerpen. En sluit aan bij je doelgroep door termen te gebruiken die zij begrijpen en schrap de informatie die ze al weten. Daarnaast kun je overbodige woorden of vulwoorden schrappen. Ze halen namelijk de kracht uit een zin weg.

Ga aan de slag!

De conclusie is kort gezegd: houd het simpel. Uiteindelijk wil je één duidelijke boodschap overbrengen op de lezer, afgestemd op zijn niveau en zonder onduidelijkheden. Met begrijpelijke taal en consistentie in de tekst kan de lezer meteen bepalen wat hij aan jouw tekst heeft. Maak dus lekker lopende teksten en zorg zo voor lekker lopende zaken!

Contact

Convident is een full-service webbureau dat zelf up-to-date blijft met marketing trends en ontwikkelingen. Naast dat onze eigen creatievelingen daar zelf midden in zitten en altijd de laatste snufjes willen ontdekken, doen we dit natuurlijk ook voor onze klanten. Hiermee voorzien we onze relaties van de laatste trends met het oog gericht op de toekomst. Heeft jouw organisatie een specifiek vraagstuk en kan Convident je helpen op het gebied van (online) marketing, branding of met het ontwikkelen van een toekomstgerichte website, webshop of app? Neem dan contact met ons op of plan gelijk een afspraak!