Samenwerking tussen Convident en Groningen 3p0

Rick Dreise Convident en Groningen 3P0

Groningen 3P0

Convident gaat samenwerken met Groningen 3P0. De stichting is een platform voor en door Groningers die hun onderneming duurzamer willen maken. Of eigenlijk: toekomstbestendig in de breedste zin van het woord. Groningen 3P0 is ervan overtuigd dat dit binnen handbereik ligt door in te zetten op de 3P’s van People, Planet, Profit (of de Nederlandse term Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Convident zal de nieuwe website van Groningen 3P0 gaan bouwen.

Prominente plaats in ons beleidsplan

De kleuren oranje en blauw zijn de kleuren van de Convident-huisstijl, maar Convident zet dagelijks in op groen (duurzaam) ondernemen. Al vanaf de oprichting is dit een belangrijk en beeldbepalend kernelement. Convident vindt het belangrijk dat bedrijven anno 2016 zich bewust zijn van duurzaam ondernemen en dat we met elkaar een belangrijke bijdrage kunnen leveren voor de toekomst.

Groen en duurzaam is het thema van deze eeuw.

Daarom heeft het een prominente plaats gekregen in ons beleid. “Dit wordt nog eens versterkt doordat we dit in het noorden van Nederland in hoog tempo ontwikkelen”, aldus Rick Dreise van Convident. Zo wordt op dit moment in het gebied rond de Eemshaven gebouwd aan twee nieuwe energiecentrales en staan ook in Stad en Ommeland tientallen projecten en plannen op stapel.

Doelstelling – CO2 neutraal

convident-logo-duurzaam

Groningen 3P0 is de afkorting van Groningen 3.0: een nieuwe toekomstbestendige versie van de stad Groningen. De stad Groningen in 2025 CO2 neutraal, dat is het doel van de stichting Groningen 3P0. Ondernemers die zich aansluiten bij Groningen 3P0 kunnen informatie halen en brengen, inspireren en geïnspireerd worden, maar vooral DOEN. Rick: “een ambitieuze maar realistische doelstelling, als we er allemaal voor gaan. We kijken uit de vervolggesprekken met deze stichting”.