Rick Dreise

Succes komt niet vanzelf.

“Het vraagt om visie en vooral hard werken. Je moet focus hebben. Anders kom je er niet”. Rick wil steeds nieuwe impulsen aan ons bedrijf toevoegen. Convident manifesteert zich steeds nadrukkelijker met haar diensten op het gebied van websites, shops en apps.
“Ik doe het om de kick van het opbouwen, succesvol worden en uitbreiden, aldus Rick Dreise”.

 

Ondernemen, van huize uit meegekregen

Rick heeft zijn vooropleiding genoten op de studierichting Ondernemer/Manager. De volgende stap was de opleiding Commerciële Economie op de Hanzehogeschool Groningen, waar Rick o.a. werkervaring heeft opgedaan bij bedrijven als FC Groningen en Marvis Yachting. De combinatie van het ondernemerschap, marketing en sales paste direct goed bij zijn toekomstbeeld.

Rick heeft het ondernemerschap van huize uit meegekregen. Zijdelings keek hij altijd met verregaande interesse naar zijn stiefvader Roel Kuper, die zijn eigen accountantskantoor MTN in Groningen vanaf de grond heeft opgebouwd tot een stabiele en succesvolle onderneming.

Na zijn afstudeertraject, waarbij Rick zijn scriptie heeft geschreven over e-commerce en online marketing, kreeg hij de kans om dit met een vaste aanstelling op zak in de praktijk te brengen. Dit was het begin van zijn route naar het zelfstandig ondernemerschap.

 

Zorg dat je kans op succes maximaal is! Als je iets doet, moet je het goed doen.

Van eenmanszaak naar een dynamische BV

De keuze voor het ondernemerschap was al langere tijd duidelijk. Rick zijn ervaring met e-commerce en online marketing heeft hem doen besluiten om zijn eigen onderneming te richten op gebied van ICT dienstverlening. Concreet; het ontwikkelen van websites en webshops, te beginnen voor startende ondernemers en het MKB. Rick onderscheidde zich door zijn persoonlijke aanpak, transparant te zijn en bovenal een goed kwalitatief en gebruiksvriendelijk websysteem te leveren.

 

Hiermee heeft Rick in een kort tijdsbestek een stevig fundament gelegd voor zijn bedrijf, met een breed scala aan contacten, lange termijn relaties en een business met op meerdere fronten veel potentie voor de toekomst. De drive en ambitie om door te groeien was dermate groot, dat een fusie met een vergelijkbare ICT organisatie (van zijn huidige compagnon Rutger van de Griendt) voor beide partijen een perfecte uitkomst was. Een treffende combinatie, zo is gebleken. Rick is founder en mede eigenaar van Convident. Rick is directeur algemene zaken, waarmee zijn rol direct beschreven is: Het wel en wee van de organisatie. Van aanjager, new business, commerciële zaken, operationele activiteiten tot en met de strategie van de onderneming.

 

Johan Cruijff – ‘Ik heb geen geheim van succes. Gewoon je best doen, iets leuk vinden en goede mensen om je heen verzamelen. Want alleen kan je niks en met zijn allen kun je alles’

Drijvende kracht

Rick is mede grondlegger en de drijvende kracht achter Convident. Recht door zee, een nuchtere kijk op zaken en een ondernemer van zijn woord; afspraak is afspraak. Convident ontwikkelt gebruiksvriendelijke websites, webshops en apps voor bedrijven in binnen- en buitenland. Met secundaire diensten als hosting, onderhoud en vindbaarheid (SEO/SEA) heerst er vaste kern aan kwalitatief hoogwaardige diensten.

Ondernemerschap gaat om het verschil willen en kunnen maken. Je hebt soms de juiste deur nodig om binnen te komen. Weten wat je wilt en daar doelgericht aan werken. Het gaat er wat Rick betreft niet om dat je de beste bent, maar dat je het beste uit jezelf haalt. Doordat het bedrijf steeds meer kennis en expertise in huis heeft en daardoor iedereen in zijn of haar kracht kan spelen, kan Rick zich meer en meer focussen op de te voeren koers en de strategie van de organisatie.

Eén van de mooiste dingen vind hij om zijn reeds opgedane kennis en ervaring over te brengen naar medewerkers en collega ondernemers. Als na verloop van tijd blijkt hoe waardevol dit is geweest, dan geeft dat Rick ontzettend veel energie. Daarnaast geeft het succesvol verbinden van ondernemers hem een kick!

Wil je teruggebeld worden?

Projecten waar we trots op zijn.

Box Lease

Box Lease
Website

Wagenaar Dairy

Wagenaar Dairy
Website
Responsive Menu Pro Image Responsive Menu Clicked Image