Rich snippets: Wat zijn het en wat kan je ermee?

Bij het verbeteren van je organische vindbaarheid (SEO), wordt er al snel gedacht aan domein autoriteit (linkbuilding) en veel unieke content. Daarbij wordt de techniek van de website wel eens vergeten, maar is zeker niet onbelangrijk voor jouw online vindbaarheid. In dit artikel leg ik uit wat rich snippets zijn en hoe ze jouw website helpen met de zichtbaarheid in de zoekresultaten.

Wat zijn rich snippets?

Rich snippets zijn zoekresultaten met uitgelichte onderdelen van de betreffende pagina. Deze rich snippets kan je genereren door gebruik te maken van structured data. Door middel van structured data is het voor zoekmachines zoals Google duidelijk waar een stukje content over gaat.

 

Welke soorten rich snippets zijn er?

Er zijn verschillende soorten rich snippets die getoond kunnen worden, bijvoorbeeld:

  • Product

Heb jij een webshop? Met structured data kan je ervoor zorgen dat Google direct productinformatie toont in de zoekresultaten. Denk aan prijs, voorraad, levertijd en reviews.

 

  • Website naam en breadcrumb overzicht

Een gestructureerd overzicht krijgen in de zoekresultaten van Google? Met structured data kan je zowel je website naam als je broodkruimelnavigatie markeren. Op deze manier krijg je bij het zoekresultaat bovenaan de homepagina, met daaronder de meest relevante/ interessante sitelinks vanuit de broodkruimelnavigatie.

Rich Snippets Structured Data

 

  • Reviews / klantbeoordelingen

Vertrouwen uitstralen doe je met de review rich snippets. Met deze rich snippet krijg jouw zoekresultaat een steraanduiding op basis van beoordelingen. Naast dat dit vertrouwen uitstraalt, springt dit ook gelijk in het oog vergeleken met resultaten zonder deze review rich snippet. Hierdoor zal jouw CTR stijgen en uiteindelijk ook hoger in de zoekresultaten terecht komen.

Review rich snippets

Voordelen van het gebruikmaken van rich snippets

Met rich snippets kan jij je onderscheiden tegenover andere zoekresultaten zonder rich snippets. Zoekresultaten met rich snippets hebben de mogelijkheid om hun CTR met 30% verhogen, wat weer voordelig is voor je rankings in Google. Doordat je CTR stijgt, geeft dat een signaal aan Google dat jouw resultaat het meest relevant is en zal daarom stijgen in de resultaten.

 

Wil je ook de voordelen van rich snippets ervaren? Wij leggen je uit wat er mogelijk is.

Contact

Convident is een full-service webbureau dat zelf up-to-date blijft met marketing trends en ontwikkelingen. Naast dat onze eigen creatievelingen daar zelf midden in zitten en altijd de laatste snufjes willen ontdekken, doen we dit natuurlijk ook voor onze klanten. Hiermee voorzien we onze relaties van de laatste trends met het oog gericht op de toekomst. Heeft jouw organisatie een specifiek vraagstuk en kan Convident je helpen op het gebied van (online) marketing, branding of met het ontwikkelen van een toekomstgerichte website, webshop of app? Neem dan contact met ons op of plan gelijk een afspraak! 
Responsive Menu Pro Image Responsive Menu Clicked Image