Kansrijk Beroep – gemeente Groningen

Vernieuwend carrièreplan

Convident heeft in opdracht van de Gemeente Groningen een uitgebreide webomgeving gerealiseerd voor Kansrijk Beroep. Kansrijk Beroep biedt een podium aan mensen in de provincie Groningen of Noord-Drenthe die een uitkering hebben en graag aan de slag willen. Deze mensen zijn bereid om via een scholing een nieuw carrièrepad te bewandelen. Wat begon als een simpele website met enkel een aanvraagformulier, is na een zeer succesvolle lancering (binnen een dag werd de gemeente overspoeld met alle aanvragen) uitgebreid naar een custom website omgeving!

Bekijk de website / webshop

“Convident heeft een schaalbare webomgeving ontwikkelt waar we trots op zijn”

 

Van beroep naar Kansrijk Opleidingen

De beroepen op deze site bieden kandidaten voor langere tijd kans op werk. Bij de vele aanmeldingen, biedt het in de meeste gevallen een kans om scholing te volgen. Al snel na de succesvolle eerste lancering van de campagne, is Convident samen met Kansrijk Beroep terug gegaan naar de tekentafel. Het enkel tonen van een online aanvraagmodule voldeed niet meer, de omgeving dient door de groeiende vraag vanuit de doelgroep dan ook uitgebreid te worden. Vanuit wireframe schetsen en een grafische fase, zijn we begonnen met de bouw van een nieuwe custom template website. We hebben een brede sitestructuur neergezet en een custom beheermodule ingebouwd. Kandidaten kunnen zelf hun filters instellen om tot een gewenste selectie aanvraag te komen. De webomgeving van Kansrijk Beroep is ontwikkelt in open source, met als basis WordPress CMS.

Het was vanaf de start duidelijk dat de omgeving modulair opgebouwd zou moeten worden, om telkens bij te kunnen schalen naar de groeiende vraag. Zo is na de wederom succesvolle lancering van de custom beheermodule de vraag gekomen om een Kansrijk Opleidingen module in te bouwen, zie kansrijkberoep.nl/opleidingen. Een Funda achtige lijst & kaart weergave van beroepen met selectie categorieën, gebouwd met Vue js. Inmiddels zijn ook de online marketeers van Convident druk aan de slag met zoekmachine optimalisatie en social media campagnes.

Het door Convident ontwikkelde portaal is volledig gericht op de toekomst, waarbij grenzeloze opties voor het toepassen van functionaliteiten, keuzemenu´s en custom modules centraal staan. Een doorlopende en waardevolle samenwerking waar beide partijen trots op zijn!

Ook een webomgeving als Kansrijk Beroep?

Ga met ons in gesprek.

Neem contact op

Projecten waar we trots op zijn.

Weldon Corlido Material Handling

Weldon Corlido Material Handling
Webshop

UMCG – Centrum voor Tandheelkunde

UMCG – Centrum voor Tandheelkunde
Webapplicatie

De Haan Special Equipment

De Haan Special Equipment
Webshop