De Stichting Vrienden van het Herseninstituut – Hersenvriend

Steun hersenonderzoek

Bij het Nederlands Herseninstituut doen ruim 150 onderzoekers baanbrekend hersenonderzoek om beter te begrijpen hoe het brein werkt. Voor hersenonderzoek is weinig geld beschikbaar vanuit de overheid. Onderzoekers zijn steeds meer tijd kwijt om beurzen aan te vragen, tijd die niet besteed kan worden aan onderzoek. De Stichting Vrienden van het Herseninstituut werft extra middelen voor het Herseninstituut. En ook team Convident draagt daarin haar steentje bij. Zo zetten we Hersenvriend online beter en zichtbaarder op de kaart en ondersteunt ons team de stichting waar nodig!

Bekijk de website / webshop

“Prof. Dick Swaab: “Ons brein is vergelijkbaar met het heelal: we weten nog maar heel weinig van hoe het precies werkt.”

Hersenen van de mens

Onderzoek naar erfelijke aanleg

Dankzij de steun van de Stichting Vrienden van het Herseninstituut kan het Herseninstituut onder andere onderzoek doen naar de rol van erfelijke aanleg in het verloop van hersenaandoeningen, hoe we de ziekte van Parkinson kunnen afremmen, waarom sommige mensen beter bestand zijn tegen de ziekte van Alzheimer en waarom sommige mensen de ziekte al vroeg krijgen. Ook werken we aan de ontwikkeling van een visuele prothese voor blinden.

Waarmee kunnen we jou van dienst zijn?

Neem contact op

Projecten waar we trots op zijn.

Stichting Carry On – Bullfrox

Stichting Carry On – Bullfrox
Maatschappelijk

Stichting het Gehandicapte Kind – Samen naar School

Stichting het Gehandicapte Kind – Samen naar School
Maatschappelijk

Stichting Welmobiel

Stichting Welmobiel
Duurzaamheid