Patricia Gonzalez Vink: ‘Als ik iets wil, moet ik het nu doen’

Convident is al ruim 2,5 jaar webpartner van Beautysalon Gonzalez uit Roden. Eigenaresse Patricia Gonzalez Vink gaat het de komende tijd over een andere boeg gooien en verruilt voor tenminste een jaar Roden voor Spanje. Ze gaat naar haar zusje Cristina. ‘Ik wil Spaans leren, ik wil mijn zusje beter leren kennen en mijn geboorte-eiland ontdekken. En als ik de taal machtig ben, wil ik proberen mijn vader en zusje aan één tafel te krijgen. En dus staat haar schoonheidssalon in de etalage.

Online samenwerking

Al enkele jaren heeft Patricia een samenwerking voor het beheer, design en onderhoud van haar website bij Convident webontwikkeling in Groningen. Mede eigenaar Rick Dreise van Convident komt uit Roden en kent Patricia daarom al jaren. Beautysalon Gonzalez is een eenmanszaak en opereert in de schoonheidsbranche. In het logo is de slogan ‘A brand new me’ geïntegreerd. ‘Ontzettend leuk om naast de website ook mee te denken in de uitstraling en branding strategie van Patricia haar bedrijf. We kennen elkaar goed en hebben regelmatig contact. Dat maakt deze samenwerking extra leuk’, aldus Rick.

Nieuwe stap

Voor Patricia is het tijd voor een nieuwe stap. De ontdekking van een zusje maakte van Patricia een ander mens. ‘Omdat ik besefte dat de waarheid soms anders is dan verondersteld wordt, ben ik heel anders tegen het leven aan gaan kijken. De waarheid is niet altijd vanzelfsprekend dus, net als vertrouwen.’ Met een reis in haar eentje naar Thailand zette dit Patricia echt aan het denken, net overigens als het boek ‘Master Your Mindset, Leef Je Mooiste Leven’ van de ex Radio 538-dj Michael Pilarczyk. Het boek gaat over persoonlijke en spirituele groei én over zakelijk succes. Over persoonlijke doelen en hoe je die na kunt streven. Patricia riep eerder al eens dat ze Spaans wilde leren, verder wilde kijken dan Nederland. Ondanks het feit dat ze het hier prima voor elkaar heeft.

‘Mijn salon loopt prima en als freelance salespartner bij een callcenter scoor ik ook goed. Maar: als ik het rad nu niet stop zet, kom ik er nooit meer uit. Dat besef kwam in Thailand. Ik ben nu 29, heb geen kinderen en geen relatie. Als ik iets wil, moet dat nu. Bovendien heb ik een ultiem doel: Cristina leren kennen. Ik wil de Spaanse taal machtig worden en genieten van de Spaanse zon. Natuurlijk uiten mensen om me heen wel eens twijfels. Of ik er wel verstandig aan doe naar Spanje te gaan. Ik heb hier immers werk en een eigen bedrijf. Mensen begrijpen niet altijd dat ik dat allemaal op wil geven. Dat begrijp ik heel erg goed. Mijn werk voor het callcenter kan ik dankzij het platform en internet gewoon blijven doen. En of ik de goede keuze heb gemaakt, weet ik pas later. Dat zal moeten blijken. En krijg ik spijt, dan ga ik gewoon terug naar Nederland.’

Nu is het zaak de salon te verkopen. Pas dan kan ze haar koffers gaan pakken. ‘De salon heeft een goede naam. Ik zoek iemand die het bedrijf kan voortzetten. Dat moet iemand zijn die serieus is en gaat voor kwaliteit. En iemand die heél goed is met wenkbrauwen, haha. Want dat is mijn specialiteit.’

Bron: De Krant Roden