Optimaliseren van je linkedIn-profiel

Wat kun je eigenlijk allemaal doen met het zakelijke social media platform: LinkedIn? Het is meer dan alleen een online curriculum vitae, je kan er namelijk ook leads door genereren. Tegenwoordig zien we verschillende mogelijkheden die we kunnen inzetten zoals hashtags en native video’s het doel hiermee is om je bereik te vergroten. Vanuit je bedrijfspagina deel je vaak nieuwsartikelen, vacatures etc. op LinkedIn. Maar eigenlijk reageren we graag het liefst op updates die geplaatst worden via een persoonlijk profiel omdat we dan precies weten wie er kan reageren. Op mijn persoonlijke tijdlijn zie ik ook de meeste updates van mensen in plaats van bedrijven. Met je persoonlijke pagina heb je de mogelijkheid om leadgenerator te worden. Maar hoe kun je dit inzetten? Lees hieronder meer.

Interessante artikelen

Het delen van interessante artikelen, foto’s, of nieuwsberichten zorgen ervoor dat je opvalt binnen je netwerk. Wanneer je regelmatig over je vakgebied iets deelt, creëer je binnen je netwerk een bepaalde kennisstatus over je bedrijf of functie. Daarnaast bied LinkedIn ook de mogelijkheid om zelf artikelen of interessante onderwerpen te delen. Dit is voor je eigen personal branding erg waardevol omdat je artikel altijd terug te vinden is op je eigen profiel. Naast het delen van content kun je ook kijken naar andere manieren om op te vallen binnen je netwerk zoals het plaatsen van een video. Zorg er wel altijd voor dat de boodschap die je wilt overbrengen duidelijk naar voren komt.

Stel je verwachtingspatroon niet te hoog en te snel in. Netwerken via LinkedIn kost tijd en kan soms even duren, vooral als je leads gaat genereren via je persoonlijke profiel. Blijf tijd investeren in je eigen profiel en blijf kennis delen met je netwerk. Het maken van nieuwe verbindingen is hierbij een van de meest essentiële onderdelen.

Relevante groepen

Naast je persoonlijke pagina heeft LinkedIn ook verschillende groepen waar je je bij aan kunt sluiten. Kijk van tevoren naar welke groepen er zijn binnen je vakgebied, zo kunnen er binnen de groep interessante discussies ontstaan waar je een bijdrage aan kunt leveren. Er zit dus meer potentie in je persoonlijke LinkedIn profiel dan je misschien eerder had gedacht. Sta open voor nieuwe connecties, deel waardevolle content en richt je profiel professioneel in.

Contact

Convident is een full-service webbureau dat zelf up-to-date blijft met marketing trends en ontwikkelingen. Naast dat onze eigen creatievelingen daar zelf midden in zitten en altijd de laatste snufjes willen ontdekken, doen we dit natuurlijk ook voor onze klanten. Hiermee voorzien we onze relaties van de laatste trends met het oog gericht op de toekomst. Heeft jouw organisatie een specifiek vraagstuk en kan Convident je helpen op het gebied van (online) marketing, branding of met het ontwikkelen van een toekomstgerichte website, webshop of app? Neem dan contact met ons op of plan gelijk een afspraak!