Optimaliseer jouw website met deze 4 tips

Wanneer is de laatste keer dat je kritisch naar je eigen website hebt gekeken? Vaak loopt het allemaal wel, maar het is heel belangrijk om je online visitekaartje up to date te houden. Daarom geven we in dit artikel vier eenvoudige aanpassingen waarmee je je website kunt optimaliseren. Kijk hierbij vooral wat bij jouw strategie past.

2. Logische call-to-actions

Na de eerste indruk is het tijd voor actie. Elk moment waarop een bezoeker zijn gegevens kan achterlaten is actie-tijd: bij het contactformulier, bij de nieuwsbriefinschrijving en bij het achterlaten van een e-mailadres voor meer informatie. Om dit te optimaliseren is het belangrijk om de huidige staat de analyseren. Welke call-to-actions werken, welke formulieren worden juist weinig ingevuld? Ligt het aan de tekst of aan de plaats? Denk hierbij aan de reis die je klant aflegt binnen jouw site: is het logisch om op deze plek deze actie te doen? Loop je call-to-actions dus nog even langs en kijk of ze logisch in het geheel passen.

3. Tips voor afbeeldingen

De afbeeldingen op je website stralen het gevoel van jouw bedrijf uit. Het is in veel gevallen dan ook mooi om eigen beelden te gebruiken. Met de vele gebruiksvriendelijke fotobewerkingsprogramma’s en apps zien jouw foto’s er snel goed uit. Let bij het plaatsen van de beelden op het formaat: hoe groter de afbeelding, hoe langzamer de website. Verder kun je bij het plaatsen van de beelden een titel en een alt-tekst invullen. De alt-tekst vertelt de zoekmachine waar de afbeelding over gaat. Vul hierbij het zoekwoord in dat je ook voor de pagina gebruikt.

4. Verwijzen met interne links

Tot slot helpen interne links bij het optimaliseren van je website. Heb je nieuwe pagina’s of blogs toegevoegd aan je website? Link hier dan naar vanuit je andere pagina’s. Dit heeft namelijk invloed op de ranking van die pagina door Google. Loop je pagina’s dus nog even langs en kijk of je kunt verwijzen naar oude of nieuwe content. Al deze kleine aanpassingen kunnen grote veranderingen brengen. Als je even de tijd neemt om de bovenstaande punten te doorlopen, heb je je online visitekaartje snel weer up to date en klaar voor een goede eerste indruk.