Thuiswerken, op afstand werken of remote werken? Door COVID-19 zijn het termen die we tegenwoordig steeds vaker op de werkvloer horen. En terwijl door de coronacrisis het begrip remote werken relevanter is geworden, werkten sommige bedrijven al met remote development teams over de hele wereld. Maar wat is z’n remote development team en hoe zet Convident het in?
Wanneer jij met je bedrijf of voor klanten een groot software development traject moet doorlopen of er veel vraag is naar software gerelateerde skills, kan een remote development team de oplossing zijn. Maar wat verstaan we nou precies onder een remote development team? Een remote development team is een groep van software developers die voor jouw bedrijf aan het werk gaat. Dit team kan bestaan uit een enkele of meerdere software developers. Een remote development team heeft zijn kantoor ergens op één locatie in het buitenland. De remote developers komen iedere dag naar kantoor en zien elkaar daar allemaal om vervolgens voor jou aan de slag te gaan. Bij het werken met een remote development team is communicatie van groot belang. Omdat men met twee teams op twee verschillende locatie werkt aan één doel, zijn duidelijke richtlijnen voor communicatie nodig.
Alternatieven voor een remote development team zijn bijvoorbeeld opzoek gaan naar freelancers, het starten van een werving- en selectieprocedure of een digital agency inschakelen. Echter, soms is het aanbod software developers hier in Nederland niet toereikend genoeg. In dat geval zal je moeten uitwijken naar een remote development team en een aantal voor- en nadelen in het achterhoofd houden.
We hebben al gezien dat communicatie zeer belangrijk is bij een remote development team. Maar er zijn meerdere obstakels en natuurlijk voordelen. Hieronder een lijstje:
Voordelen:
Nadelen:
Ons remote development team bestaat uit een senior developer uit Caïro – Egypte. Deze developer is eigenlijk de kracht achter ons development team en maakt de meeste websites af. Het mooie aan deze custom developer is dat je hem eigenlijk een hele website voor kan dragen en hij deze in korte tijd ontwikkeld. In de toekomst wanneer wij meer projecten hebben is het ook mogelijk dit development team uit te breiden. De kracht hierbij is dat je dan simpelweg een andere remote developer aan kunt nemen en de projectmanager verwoord dan de werkzaamheden die gedaan moeten worden. In simpele woorden is dit development team in tegenstelling tot een Nederlandse werknemer, goedkoper, effectiever en makkelijk veranderingen in te maken sinds de developer niet op locatie zit.
Remote developers werken eigenlijk precies volgens Nederlandse developers alleen moet de projectmanager goed managen op de tijden, opdrachten en projectverwoording sinds alles moet worden overgezet naar het Engels. Waar je dan tegenaan loopt is dat de projectmanager de opdracht moet vertalen en uitleggen en uiteindelijk een goede controle moet doen. De kracht van deze remote developer is dan dus dat je een project naar hem overzet en hij deze in een snel en effectief afmaakt. Het extra werk zit hem dan in een goede controle en project-breefing.