Online contentplatform Ficant is live gegaan!

Convident heeft haar expertise weer een stukje uitgebreid door aan de slag te gaan met een online content platform. De vernieuwde website voor Ficant is vandaag succesvol live gegaan!

Merkbeleving creëren door verhalen te vertellen

Ficant is een strategisch ontwerpbureau dat gevestigd is in Winschoten. Aan de hand van merkidentiteit, grafisch ontwerp, interieurarchitectuur en websiteontwerp willen zij betekenis geven aan merkbeleving. Dit doen zij door verhalen te vertellen. Maar Ficant is niet zomaar ontstaan. Van oorsprong is Ficant onderdeel van Syntera, een adviesbureau voor bouw en infrastructuur. Naarmate zij steeds meer vraag naar grafische ontwerpen kregen, hebben ze besloten om Ficant op te richten.

Bij Convident gebruiken we niet alleen onze professionele connecties, maar kunnen er ook mooie dingen ontstaan uit persoonlijke connecties. Zo is deze samenwerking ontstaan dankzij een van onze medewerkers, die toe per toeval tijdens een verjaardag in gesprek kwam met Sharina Tiggelaar. Zij is grafisch vormgever en interieurarchitect bij Ficant. Zij gaf aan dat er vraag naar een verbeterde website, waarna er is gekeken naar wat beide partijen voor elkaar konden betekenen.

“Tijdens het eerste kennismakingsgesprek met Sharina, dat plaats vond op kantoor bij Convident, was er direct een leuke klik.” aldus Rick Dreise, directeur algemene zaken bij Convident. Toch vindt Convident het belangrijk om niet alleen vanuit het eigen kantoor te werken, maar om daarnaast ook gevoel en sfeer te proeven bij de andere partij. Een tweede afspraak in Winschoten vond dan ook al snel plaats. Tijdens dit bezoek waren niet alleen Sharina en Rick aanwezig, maar schoven de eigenaar en fotograaf van Ficant ook aan. Des te meer ideeën en inspiratie er op tafel kwamen. Het werd al snel duidelijk dat de nieuwe website geen doorgaanse website met enkel bedrijfsinformatie zal worden, maar in plaats daarvan een heuse online content platform.

Wederzijdse, duurzame samenwerking

Deze samenwerking kent wederzijds verkeer. Dat Ficant graag verhalen vertelt is dan ook te zien aan de ondernemersverhalen op hun nieuwe platform. Rick en Rutger hebben hier een mooie rol in mogen vullen aan de hand van een interview en een fotoshoot. In het interview spiegeltje, spiegeltje aan de wand wordt hun verhaal vertelt dat in teken staat van hun persoonlijke- en professionele groei. Daarnaast heeft Sharina deel uit mogen maken van de fotoshoot die bij Convident plaats heeft gevonden. Bij Convident zijn we blij dat door dit soort duurzame relaties niet alleen wijzelf, maar ook de andere partijen online groeien.

De website van Ficant is vandaag live gegaan. Benieuwd naar hoe zo’n online content platform eruit ziet? Of wil je meer ondernemersverhalen lezen? Neem dan snel een kijkje!


Rick
Co-founder