Nieuwe website voor vice wereldkampioen windsurfing Arrianne Aukes

Convident heeft een nieuwe website ontworpen en ontwikkeld voor vice wereldkampioen windsurfing Arrianne Aukes. Deze gepassioneerde Friese dame trotseert wereldwijd hoge golven en weet wedstrijden naar haar hand te zetten. Onder het motto ‘de één surft online, de ander is PRO windsurfing’ hebben het nieuwe platform neergezet. “De passie voor haar sport, maar ook het leven daarbuiten, heeft het Convident team flink geïnspireerd. Er zijn vele kenmerken en raakvlakken die vanuit haar topsport te herleiden zijn binnen het ondernemerschap en het business-to-business zakendoen”, aldus Rick Dreise van Convident. Laat je ook inspireren door haar verhaal, Convident stelt Arrianne graag aan je voor.

Van klein meisje naar de wil om te winnen

Arrianne: Al als klein meisje was windsurfen al mijn grote passie, ik kon niet wachten tot ik groot en sterk genoeg was om het zeil omhoog te krijgen. Ik was twee jaar oud toen ik voor het eerst op de plank stond, me vasthoudend aan mijn vader z’n benen. Eigenlijk lag misschien het al vóór mn geboorte vast dat ik de windsurfer zou worden want toevallig genoeg ben ik enige van mijn broer en zus die een windsurfer op het geboortekaartje heeft staan.

In mijn dagboek schreef ik vaak dat ik later als ik groot was professioneel windsurfer wilde worden. Op mijn achtste moest ik voor de klas komen en mijn spierballetjes laten zien, die ik toen al had door het windsurfen, turnen en door mijn atletische bouw.

 

Van Wolvega naar Amsterdam

Op de middelbare school heb ik VWO afgerond. Ook haalde ik mijn zwarte band jiu jitsu. Ik had geen idee wat ik wilde studeren en wat ik later wilde gaan doen. Door middel van een studiekeuzetest kwam ik op Cultuur en Organisatie uit; een studie die alleen in Amsterdam gegeven werd. Amsterdam kende ik eigenlijk niet en ik vond het ontzettend spannend en eng om daar naar toe te verhuizen. Ik wist dat Groningen de logische en veilige stap was geweest, en ergens was ik blij dat ik door die studie keuze wel naar Amsterdam moest; anders had ik vast voor Groningen gekozen. Windsurfen was nog steeds mijn passie maar ik beoefende het alleen in de weekenden en zomervakanties met mijn ouders.

Bekijk de nieuwe website van Arrianne Aukes, Pro Windsurfer en Coach.

Bekijk website

Alles eruit halen

In Amsterdam werd ik lid van een windsurfstudentenvereniging DERM. Mijn studie vond ik niet zo interessant dus ik stapte over naar Bestuur, Communicatie en Organisatie. Daarnaast deed ik mijn opleiding tot windsurfinstructeur en gaf ik surfles.

Met DERM ging ik voor het eerst op zee surfen en besloot om twee maanden naar Brazilië te gaan om te windsurfen. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met freestyle windsurfen. Ik zag alle pro’s over het water vliegen en allerlei acrobatische trucs uitvoeren en ik was verkocht. DAT wilde ik ook leren. Ondanks ik toen al 21 was leerde ik relatief snel, waarschijnlijk door de combinatie van turnen en windsurfen wat ik beide mijn hele jeugd had beoefend.

Maar het was niet alleen het freestyle windsurfen wat mijn leven veranderde in Brazilië. De hele lifestyle die erbij hoorde. Elke dag op de plank staan, uren lang windsurfen en elke dag moe maar voldaan naar bed.

Een droom: Vice World Champion

Het hek was van de dam. Ik ging het jaar daarop weer naar Brazilië, deed mee met lokale wedstrijden in Nederland en het buitenland en kreeg mijn eerste sponsors. Ik voelde dat er meer in zat én was verslaafd geraakt aan het windsurfen en freestylen.

Het organiseren van mijn reizen, financieel rondkomen ondanks alle trainingsreisjes en wedstrijden, sponsors benaderen, mijn blog schrijven en mijn eigen website (nu professioneel door Convident) zijn daar voorbeelden van. Ook het omgaan met stress tijdens de wedstrijd, tactisch nadenken en mentaal voorbereid zijn op een heat zijn dingen die ik gaandeweg leerde.

Door al het reizen spreek ik ondertussen meerdere talen zoals Engels, Portugees, Duits, Spaans, Fries en Nederlands.

In 2012 werd ik 3e overall en in 2013 werd ik Vice World Champion. Van dat resultaat had ik niet eens durven dromen.

Clinics 

Afgelopen jaren ben ik naast wedstrijden varen ook windsurf clinics gaan organiseren. Ik hou ervan om mensen te stimuleren, motiveren en enthousiast te maken. Windsurfen is een ingewikkelde sport en het helpt enorm om soms wat hulp en tips te krijgen. Het leukste aan het geven van clinics vind ik niet het lesgeven zelf, maar de connectie die je krijgt met mensen tijdens een weekend of week.

Volg de avonturen van Arrianne Aukes via haar Instagram, Facebook en Linkedin

Arrianne’s toekomst in Windsurfing en Clinics

Windsurfen hoort bij mij, is een deel van mijn identiteit en zal ook altijd een deel van mijn leven blijven. Ik ben nog lang niet klaar met wedstrijden varen en voel ook dat hier nog meer uit te halen valt. In freestyle wil ik weer in de top drie eindigen en ook in de wave discipline van het WK wil ik in de top vijf mee gaan varen.

Ik hou van het competitie, mezelf pushen en vind de spanning die bij een wedstrijd hoort heerlijk.

Maar ik wil graag meer doen dan alleen wedstrijden varen.

Alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd, gezien, gevoeld en ervaren zou ik graag delen met andere mensen. Het leven in het moment, de puurheid van het windsurfen en het bezig zijn met je lichaam. Mensen bewust laten worden van hun lichaam, van de kracht van hun lijf en ze laten voelen wat windsurfen kan doen met je lichaam en geest. Mensen weer terug naar hun kern brengen, los van alle dagelijkse beslommeringen en de beperkingen die we onszelf opleggen.

 

 

 

Website voor de toekomst

Convident heeft niet alleen een nieuwe website ontworpen en gerealiseerd, daarnaast zijn we tevens trotse sponsor van Arrianne Aukes. Rick Dreise:”Arrianne reist de hele wereld over en dient overal snel en eenvoudig blogs, nieuws en actualiteiten toe te kunnen voegen. Op een laagdrempelige en dus zeer toegankelijke manier kan ze zelf aanpassingen doen in de back-end van haar WordPress CMS website. Een unieke samenwerking die door partner De Zaak van Interactie gestalte heeft gekregen. Korte lijnen en plezierig contact, zijn onlosmakelijk verbonden met deze succesvolle samenwerking. Een echte win-win situatie. Ook als sponsor blijven we Arrianne op de voet volgen. En met een knipoog; daarnaast sluiten we een zonnig surf & werkbezoek in Zuid-Afrika, Griekenland of de Braziliaanse Copacabana natuurlijk nooit uit”, aldus Rick. 
Responsive Menu Pro Image Responsive Menu Clicked Image