Nayeli over haar stage bij Convident

De stageperiode van Nayeli, studente Communication & Multimedia Design: Game Design, komt bijna ten einde. Bij Convident draait ze mee met de afdeling UX/UI-design en leert ze de fijne kneepjes van het vak. Nayeli vertelt graag haar verhaal.

“Mijn naam is Nayeli de Meza, ik studeer Communication & Multimedia Design: Game Design en loop momenteel fulltime stage bij Convident. Toen ik op zoek was naar een stageplaats wist ik dat ik het over UX/UI-design wilde hebben, ik wilde ervaring opdoen op andere gebieden van design en mezelf niet opsluiten in een hokje. Ik had dus een aantal eisen in gedachten. Ik wilde meer leren over webdesign, een beter begrip krijgen van de gebruikerservaring en werken aan creatieve oplossingen”.

Welkom en gastvrij

Ik had het geluk een stageplaats te vinden die al het bovenstaande en meer bood. Vanaf het moment dat ik bij het bedrijf Convident aankwam, voelde ik me welkom. Iedereen was vriendelijk en gastvrij voor me, waardoor ik me meer gemotiveerd voelde.

De voordelen van mijn stage

Tijdens de stage heb ik ervaring kunnen opdoen in verschillende vakgebieden. Ik heb mijn kennis over webdesign, het maken van content, gebruikerservaring, prototyping en zelfs enkele basisprincipes van coderen uitgebreid. Het was een geweldige manier om een overzicht te krijgen van wat er nodig is om succesvol te ontwerpen en ontwikkelen voor web- en mobiele platforms.

Een ander voordeel van mijn stage is dat ik kan zien hoe een bedrijf werkt. Het gaat niet alleen om het werk dat ik doe, maar ook om de mensen met wie ik werk en de verschillende divisies en zakelijke doelen van het bedrijf. Het is belangrijk voor mij om te begrijpen hoe alle stukjes samenkomen. Het is een geweldige ervaring geweest en ik ben dankbaar voor de kans die ik hier krijg, plus ik heb een aantal geweldige contacten gelegd en relaties opgebouwd die lang meegaan na de stage.

On-the-job training

Tijdens mijn stage kreeg ik ook de kans om op school een posterpresentatie te geven over het bedrijf. Het was een geweldige manier om te delen wat ik heb geleerd en enthousiast de projecten uit te leggen waaraan ik heb gewerkt. Elke dag kom ik binnen en zie hoe georganiseerd het allemaal is, en iedereen lijkt een geweldige instelling te hebben. De ervaringen die ik tijdens mijn opleiding heb opgedaan, heb ik kunnen gebruiken in combinatie met de on-the-job training, wat een goede combinatie is geweest. Het publiek was zeer betrokken en leek geïnteresseerd in het bedrijf. Over het algemeen was de presentatie een geweldige ervaring. Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om te laten zien wat ik heb gedaan en trots op het werk dat ik heb bijgedragen aan het bedrijf.

Nayeli posterpresentatie

Mijn vervolg

Deze stage heeft zeker de norm bepaald voor wat ik zoek in een baan, aangezien dit bedrijf heeft bewezen een goed bedrijf te zijn. Het is een waardevolle leerervaring geweest, maar ook een geweldige manier om meer te weten te komen over de technologieën. Ik weet zeker dat deze ervaring van pas zal komen als ik verder ga in mijn ontwerp-reis. Ik kan met trots en vertrouwen zeggen dat ik waardevolle ervaring heb opgedaan in UX/UI-ontwerp en een grote stap voorwaarts in mijn carrière heb gezet. Des te meer heb ik zin in de toekomst en wat ik nog meer zal kunnen leren en doen in mijn laatste maand bij Convident.

Ook stagelopen bij Convident?

Vanaf september hebben we bij Convident weer een aantal toffe stage- en afstudeerplekken. Wij zoeken mensen die vol enthousiasme en met 100% inzet aan de slag gaan! Benieuwd naar de beschikbare plekken om bij Convident stage te lopen? Bekijk onze vacatures.