Navigeren op je website

Een goede website moet een logische en duidelijke structuur hebben. Als een bezoeker iets zoekt dan moet dat makkelijk te vinden zijn op je website. Ook is het belangrijk dat de informatie duidelijk  weergegeven is, de bezoeker moet binnen een aantal seconden begrijpen waar de pagina over gaat. Hoe je dit het beste kunt doen? In dit artikel geef ik je meer informatie over hoe je bezoekers het beste kunt navigeren door je website.

Ontwikkelingen

Dat er op het gebied van online altijd ontwikkelingen en trends zijn, is vast niemand ontgaan. Zo is er in de navigatie van websites, in de loop van de jaren, veel veranderd. Tegenwoordig is het een trend om een uitgebreide menustructuur te hebben. Soms staan daar meer dan 15 onderwerpen in en hierdoor kan het soms erg onoverzichtelijk lijken. Niet elke nieuwe ontwikkeling past bij elke website. Het is altijd goed om te kijken wat passend is voor jouw doelgroep en website. Wil je hier advies over? Neem dan contact met ons op.

Wanneer je iemand anders naar je navigatie laat kijken, worden er andere dingen ontdekt die je misschien zelf niet had gezien. Als alles op de website goed werkt vallen details, die niet goed functioneren of werken, je misschien minder snel op. Op papier kun je namelijk niet testen of alle functies goed werken zoals het hoort. Kijk daarom altijd op je test-domein of de navigatie goed werkt en of je animaties of foto’s goed zichtbaar zijn.

Kijk bijvoorbeeld naar welke woorden bezoekers zoeken, of  welk onderdeel populair is. Als je dit weet kun je ervoor kiezen of je een onderdeel meer op de voorgrond wilt plaatsen. Ook weten hoe jouw website in de praktijk het beste toegepast kan worden? Convident helpt je hier graag bij!

Contact

Convident is een full-service webbureau dat zelf up-to-date blijft met marketing trends en ontwikkelingen. Naast dat onze eigen creatievelingen daar zelf midden in zitten en altijd de laatste snufjes willen ontdekken, doen we dit natuurlijk ook voor onze klanten. Hiermee voorzien we onze relaties van de laatste trends met het oog gericht op de toekomst. Heeft jouw organisatie een specifiek vraagstuk en kan Convident je helpen op het gebied van (online) marketing, branding of met het ontwikkelen van een toekomstgerichte website, webshop of app? Neem dan contact met ons op of plan gelijk een afspraak!