Myron Hamming spoken word over Convident

Myron Hamming is dichter en spoken word artist die begon met de droom om stadsdichter van Groningen te worden. Dit deed hij met succes, waarna Myron sprak voor onder andere de NPO, BNNVARA, RTL Nieuws, Humberto Tan en het Koningshuis. Zijn repertoire bestaat uit een imponerende lijst, we zijn er met Convident dan ook trots op dat ook wij op deze lijst mogen staan! Samen met Video Maker & Content Creator Miguel Restituyo is het spoken word verhaal van Convident op prachtige wijze in beeld gebracht.

Met het gesproken woord in zijn hoofd en hart trekt Myron Hamming door het land. Hij beroert toehoorders die hij zijn poëzie toevertrouwt. Uit zijn pen op papier, uit zijn mond als muziek; de liefde voor taal klinkt door in elke zin en elk gebaar. Na een topsportcarrière als schaatser besloot Myron iets compleet anders doen. Hij wilde zichzelf uitdagen, wéér leren en het onbekende opzoeken. Toen had hij het gevonden, Myron vond de poëzie. Het ritme, de klank en de urgentie van woorden is waar hij voor viel. Het vertellen van verhalen die mensen niet zullen vergeten is wat hem de energie geeft voor zijn verhalen. Myron besloot om fulltime te gaan schrijven, performen en de mooiste verhalen te delen. Zijn droom is werkelijkheid geworden want voor de periode 2021-2023 is hij bekroont tot stadsdichter van Groningen.

Het Convident verhaal inspireert

Convident co-founder Rick Dreise is in contact gekomen met Myron Hamming. Al snel volgde energieke gesprekken over de mogelijkheden van spoken word voor Convident. Maar andersom werd er ook gekeken naar de online kansen die Convident zag om de naam Myron Hamming nog sterker en krachtiger naar voren te brengen. Rick: “Myron is een dichter en spoken word artist die enkele jaren geleden zijn baan opzegde om zijn droom na te jagen. En niet zonder succes, hoe gaaf is dat? Alleen al zijn aanwezigheid brengt energie met zich mee, die al snel heeft geleid tot een krachtige samenwerking. Het mooie aan Myron is dat hij door het hele land op de grootste podiums staat, maar zich daarnaast ongelooflijk inzet met spoken word voor bedrijven. Hij maakt daarin geen onderscheid en doet nergens een compromie. We zijn super blij met onze spoken word video, die samen met Myron geproduceerd is door Miguel Restituyo.

Bekijk Myron’s spoken word over Convident:

Stadsdichter van Groningen

In januari is Myron Hamming uitgeroepen tot stadsdichter van Groningen 2021-2023. Een droom die in vervulling ging, waarna hij overspoeld werd door aandacht en publiciteit. Met deze publiciteit richt Myron zich voornamelijk op de verbinding tot de jeugd met activiteiten op scholen en wijken van Groningen. Myrons ambities komen niet altijd overeen met de verwachtingen. Toen Black Lives Matter uitgroeide tot een wereldwijde beweging waren de ogen ook op hem gericht. Er kwamen verzoeken om te spreken tijdens demonstraties. Hij zei een keertje ‘ja’ en niet veel later stond hij achter een microfoon op de Grote Markt in Groningen om een tegengeluid te geven tegen Pegida. Deze extreemrechtse politieke beweging zou kort daarna naar Groningen komen. Hij vond het interessant om mee te maken maar merkte al snel: dit is niet mijn manier. “Dat wil niet zeggen dat ik het onderwerp niet urgent vind, maar je moet daar in volle overtuiging staan en alle ogen op je gericht verdragen. Ik kies voor het persoonlijke, voor het verhaal dat inspireert. Het gaat niet om mij.”

 

Aandacht voor poëzie

Waar poëzie op papier veel ruimte biedt voor eigen invulling, draait spoken word om de performance en de literaire voordracht van het verhaal. Met klank, ritme en de bewegingen van de spreker worden teksten omgetoverd tot een prachtig verhaal. Spoken word is een vorm van kunst, één die Myron zijn eigen heeft gemaakt. Voor hem is het een manier om jongeren te bereiken en het oubollige imago van taal en poëzie te veranderen. Convident steunt Myron in zijn queeste van het onder de aandacht brengen van poëzie bij jongeren. Als Full Service Digital Agency uit Groningen zijn wij dé partner om Myron zijn website te vernieuwen. Waar Myron een meester is in het spreken van verhalen, richt Convident zich op de digitale kant van het verhaal. Als samenwerkingspartner ondersteunen wij zijn doel en brengen we samen zijn verhaal naar de buitenwereld. Is spoken word ook iets voor jouw organisatie? Neem dan contact met Myron op!


Timo
Online marketeer