MKB-ondernemers spelen te weinig in op online mogelijkheden

Uit onderzoek van MKB Online Monitor blijkt dat MKB-ondernemers veel te weinig inspelen op de mogelijkheden die online hen biedt om klanten te bereiken. Slechts 29% noemt online marketing belangrijk voor hun bedrijf. Liefst 48% geeft aan er nog helemaal niets aan te doen.

Dat blijkt uit de MKB Online Monitor 2015 waarvoor TNS Nipo in december ruim 1700 mkb’ers heeft ondervraagd.

De cijfers op een rij

Een kleine groep (13%) heeft een plan uitgewerkt en budget voor online activiteiten. Deze online voorhoede experimenteert met verschillende online mogelijkheden zoals zoekmachineoptimalisatie (28%), adverteren op zoekmachines (11%) en op sociale media (12%), en maken actief gebruik van online klantbeoordelingen (16%). Van deze ondernemers heeft 14% een bedrijfspagina op Google aangemaakt.

Behoefte en gedrag

De kloof met het gedrag van consumenten is groot. Van de consumenten zoekt 80% regelmatig informatie over lokale aanbieders via Google, 90% is dagelijks actief op sociale media en 76% maakt gebruik van klantbeoordelingen.

Heb je een website nodig of is je bestaande website toe aan een nieuw design? Convident kan jou daarbij helpen. Wij gaan geheel vrijblijvend met je in gesprek. Plan een afspraak in, neem telefonisch contact of stuur een e-mail.