Media en Entertainment Management student Simone van der Ben versterkt team Convident

Even voorstellen: Ik ben Simone van der Ben en studeer Media en Entertainment Management aan NHL Stenden in Leeuwarden. De opleiding die ik volg is erg breed, maar ik kwam er al snel achter dat mijn interesse uit ging naar marketing. Vooral in het vakgebied van online marketing en grafische design voel ik mij thuis. Toen ik vorig jaar een minor moest kiezen hoefde ik dan ook niet lang na te denken: in deze periode heb ik mij gespecialiseerd in onderwerpen als SEO, Analytics en design. Ik kwam bij Convident uit bij het vinden van een passende stage- en afstudeerplek. Na een aantal leuke gesprekken met Rick Dreise van Convident, was ik er uit. De komende tien maanden ga ik vol trots team Convident versterken!

Creative Business (Media Management)

Tijdens de opleiding Creative Business, Media Management verdiep je je in het werken binnen verschillende mediasectoren. Je houdt je bezig met de creatieve media-inhoud én met management en ondernemerschap binnen de creatieve industrie. Je doorloopt het hele proces van conceptontwikkeling tot productie en leert hoe je mediaproducten in de markt zet. Je loopt stage binnen een mediaorganisatie; in Nederland of in het buitenland, of gaat aan de slag met je eigen mediaonderneming. In vier jaar word je zo opgeleid tot een creatieve professional die zowel achter als voor de schermen een leidende rol kan spelen.

Tien maanden stage en scriptie

Nu ga ik naar het vierde jaar van mijn studie wat betekent dat ik ga beginnen aan mijn afstudeer periode. Voor mijn afstudeerstage was is op zoek naar een groeiend bedrijf waarbij persoonlijk maatwerk voor de klant en persoonlijke groei voor de medewerker voorop staat. Deze eigenschappen vond ik in Convident. Zonder twijfel gaf dit mij dan ook de reden om hier direct te gaan solliciteren voor de functie van online marketing. Tijdens de gesprekken kwam al gauw naar voren dat mijn interesse niet enkel beperkt is tot online marketing, maar ik ook meer zou willen leren op gebied van vormgeving en editing. Convident geeft mij de kans om ook dit vakgebied verder te ontdekken. Zo zal ik mij bijvoorbeeld gaan ontfermen over de creatie van video’s. Jullie gaan mij zeker nog terugzien!

Simone van der Ben – Creative Business (Media Management)

Wat kun je worden met de opleiding Creative Business, Media Management?

Na je studie maak je grote kans op een baan in de (internationale) wereld van de creatieve industrie; een van de snelst groeiende en meest impactrijke sectoren. Zo kun je aan de slag als productieassistent voor een tv-programma of als manager van een creatief team. Maar ook buiten de mediawereld zijn ze op zoek naar mediaprofessionals. Wie weet word jij verantwoordelijk voor de marketingactiviteiten van een groot internationaal bedrijf. En ga je voor een toekomst als zelfstandig ondernemer? Tijdens de studie leer je hoe je dit aanpakt en kun je zelfs je eigen bedrijf als stageproject gebruiken.

  • Conceptontwikkelaar: bedenkt creatieve concepten voor campagnes.
  • Producent: is verantwoordelijk voor productie van een mediaproduct.
  • Webredacteur: beheert de website van een organisatie en schrijft hiervoor.
  • Musicmanager: regelt alles rondom muzikale producties.
  • Creatief ondernemer: werkt als ZZP’er voor verschillende bedrijven.
  • Contentmanager: beheert de content op verschillende digitale kanalen.
  • Social media marketeer: zet social media op een creatieve en effectieve manier in.
  • Organisator van branding events: organiseert prikkelende evenementen om een merk te promoten.

Simone vervolgd haar verhaal: Ik kan niet wachten om vanaf 31 augustus voor een periode van 10 maanden bij Convident aan de slag te gaan. Ik verwacht dat het een leerzame periode wordt waarbij ik de theorie om kan gaan zetten in praktijk. Hiervoor zal ik soms uit mijn comfortzone moeten gaan stappen, maar wanneer dit lukt zal ik hier zeker ‘convident’ van worden.

Succesvolle projecten nieuwe website Kunststofvloeren

Chris
Online marketeer