Co-founder

Rick

Rick Dreise (1988), ondernemer pur sang. Rick is co-founder Convident B.V. Op zijn 25e richtte hij zijn eerste internetbedrijf op. Persoonlijke kenmerken: Ondernemend, commerciële achtergrond, staat voor lange termijn relaties, afspraak is afspraak en hard werken, hard ontspannen.
Hij heeft een passie voor (snelle) auto’s en motoren. Daarnaast wil hij de wereld ontdekken en is vastberaden om een steengoede ondernemer te worden. Vanuit zijn rol als co-founder gaat Rick graag met je in gesprek. Sparren? Rick is de aangewezen persoon.

“Wees niet alleen passagier, maar ga zelf achter het stuur zitten”

Succesvol groeien

“Ik heb Commerciële Economie op de Hanzehogeschool Groningen gestudeerd, met een (minor) marketing specialisatie. Na mijn studie ben ik meteen de grote commerciële wereld binnen gestapt om ervaring op te doen. Ik heb meerdere commerciële functies bekleed, maar of ik daar nou zo gelukkig van werd? Niet echt.” Van hokjescultuur en een hiërarchische manier van werken werd hij zeker niet happy, daarom besloot Rick te gaan ondernemen.

Een goed team neerzetten en als groeiende organisatie de beste diensten willen leveren, dat heeft tijd nodig.

Rick is 2 jaar ondernemer wanneer de wegen van hem en zijn compagnon Rutger van de Griendt elkaar kruisten. Samen met Rutger heeft dat geleid tot het starten van Convident B.V., een organisatie gericht op het ontwikkelen van websites, webshops en online marketing. In de eerste vijf jaar is Convident flink gegroeid en heeft het alle fases van start-up naar scale-up doorlopen. “Een goed team neerzetten en als groeiende organisatie de beste diensten willen leveren, dat heeft tijd nodig. Ik doe het om de kick van het opbouwen, succesvol worden en uitbreiden. Eerst waren we zelf actief op zoek naar nieuwe klanten, uitbreiding van je netwerk en naamsbekendheid. Nu vinden klanten Convident en geeft onze groei de mogelijkheid om breder te kunnen ondernemen. Denk hierbij aan nieuwe (bedrijfs)concepten, startups en andere investeringen”, aldus Rick.

Rick Dreise in lapland, Convident

Gezonde druk als drijfveer

Rick vervolgd: “Kortetermijnsuccessen zijn voor bijna niemand weggelegd, succesvol doelen behalen vereist elke dag opnieuw werkethiek. Het werk doen, ook wanneer je er geen zin in hebt. Discipline hebben en actie ondernemen. Werkethiek; it’s what seperates the best from the rest! Als je voor sfeer zorgt in het bedrijf, komen daarna de resultaten. Ook heb ik als ondernemer geleerd dat je bevoorrecht moet zijn om in een situatie te komen waar veel druk ontstaat. Je hebt hard gewerkt voor dit moment. Omarm het en ga ervoor.”

Als je voor sfeer zorgt, komen daarna de resultaten.

“Voor het selecteren van nieuwe medewerkers keek ik vroeger naar de hard skills, nu naar de soft skills. We investeren 5 tot 6 procent van onze omzet weer in ons personeel en 1 procent gaat naar goede doelen. Ik durf te zeggen dat we sociale ondernemers zijn met een groot besef om iets neer te zetten en maatschappelijk iets terug te geven. Plezier is belangrijk, maar we zijn niet filantropisch want dan sla je door. Soms moet je tackelen, maar altijd op de bal en nooit op de man. Ik kan snel relativeren en ben vastberaden om iets moois neer te zetten. Iets waar meerdere mensen plezier van hebben en deel van uit maken. Waar ik in geloof is deel je winst, neem je verlies.”

Johan Cruijff – ‘Ik heb geen geheim van succes. Gewoon je best doen, iets leuk vinden en goede mensen om je heen verzamelen. Want alleen kan je niks en met zijn allen kun je alles’

Rick Dreise & Rutger van der Griendt

Media & contact

Info Rick 

  • Co-founder Convident
  • Ondernemer

Contactgegevens Rick 

 06 – 12 98 31 26
 050 – 553 23 34
 rick@convident.nl
 info@convident.nl

Wil je teruggebeld worden?