Loods Roden door brand alles kwijt, Convident helpt online met wederopbouw

‘Alsof de grond onder je voeten wegzakt, acht jaar hard werken naar de knoppen’. Bedrukt, bedroefd en ontdaan. Ondernemers Peter van Kernebeek en Eric Kamminga zitten verslagen op een paar overgebleven krukken van Loods Roden. De rest van de inboedel van Loods en de naastgelegen Surfstore is roetzwart na de brand die anderhalve week geleden uitbrak in het pand van Bike Life. De brandweer zette alles op alles om te voorkomen dat ook de zaken achter de fietsenzaak in vlammen opgingen. Dat lukte, maar roet verwoeste alle spullen en machines. “Acht jaar werk naar de knoppen”, reageert een emotionele Van Kernebeek.

Relatie versterken

Donderdag 18 juni ging het mis in het pand. Fietsenwinkel Bike Life brandde volledig uit. De brandweer zette in op gecontroleerd uitbranden om de aangeschakelde bedrijfspanden van Loods Roden en de Surfshop te behouden. De panden staan er nog, maar van de voorraad is niets over. “Het verdriet is groot. Je kunt niets anders doen dan toekijken. Alsof de grond onder je voeten wegzakt.  Acht jaar hard werken naar de knoppen. Mijn zaak waar ik zoveel energie en passie in heb gestoken. Werk voor vijf klanten stond klaar in de loods. Een hele nieuwe serie kussens. Alles is weg”, aldus van Kernebeek.

Loods Roden en Convident werken al geruime tijd samen. “We versterken elkaar over en weer”, aldus Rick Dreise van Convident. “We hebben voor Peter zijn website met uitgebreide showcase recent nieuw ontwikkelt en ons kantoorpand in hartje Groningen staat vol met gave steigerhouten meubelen die hij voor ons heeft gemaakt. Een mooie samenwerking, maar dit zijn tijden waarin we extra de schouders eronder moeten zetten. We hebben Peter aangeboden om de komende periode zijn nieuwe website nog meer kracht bij te zetten door vrijblijvende inzet van onze online marketeers”. “Dat wordt ontzettend gewaardeerd en zal onze samenwerking alleen nog maar verder versterken”, aldus van Kernebeek.

Hartverwarmende (re)acties

Convident is gelukkig niet de enige die bijdraagt aan de wederopbouw. De mobiele telefoon van Van Kernebeek staat sinds die donderdagavond roodgloeiend. Allemaal mensen die hem een helpende hand willen bieden of een hart onder de riem willen steken. “De burgemeester en de wethouder kwamen direct bij mij. ‘We gaan je helpen’, beloofden ze en gaven me een dikke knuffel. Dat doet je wel wat. Voor mij is dit hét hoofdseizoen. Nu moet het gebeuren. Verzekerd ben ik niet. Ik moet vanaf nul beginnen.

Peter van Kernebeek bezig met de Convident bar.

Het door brand getroffen pand aan de Kanaalstraat gaat vrijwel zeker volledig tegen de vlakte, zegt eigenaar Alex Kapma die er plannen had voor een outletstore in tweedehands fietsen. Hij verhuisde met zijn fietsenzaak onder de naam Velodrome naar de overkant van de straat, in het pand van de Kampeerhal. “Het is afwachten wat er gaat gebeuren. De verzekeraars hebben het in onderzoek. De procedure loopt. Waarschijnlijk heb ik herbouwplicht. Of ik de outletplannen doorzet, kan ik nu nog niet zeggen. Het hangt ook af van de gemeente, die het braakliggende terrein opnieuw wil ontwikkelen. Tot nu toe is daar nog niets concreets uitgekomen”, zegt Kapma die tientallen fietsen van klanten verloren zag gaan. Die stonden nog in het oude pand ten tijde van de brand. “We hebben iedereen gebeld. De meeste van hen hebben inmiddels een andere fiets.” De nieuwe fietsenzaak van Kapma wordt komende vrijdag om 10:00 uur officieel geopend door wethouder Henk Kosters.   

Bron: De Krant Roden


Sander
Online marketeer