Kleuren voor je website

Kleurgebruik op je website kan een belangrijke impact hebben op de bezoekers van je website. Kleuren worden namelijk vaak gekozen op basis van gevoel of persoonlijke voorkeur. Bezoekers kunnen een bepaalde associatie hebben met je website door de gebruikte kleur combinaties. Dit kan zelfs leiden tot emotionele reacties. Je wilt namelijk dat je bezoekers een prettig gevoel krijgen bij je website en kleurgebruik. In dit artikel vertel ik je meer over welke indruk je wilt achterlaten en de psychologische kleurvoorkeuren.

Blauw:

De kleur blauw is wereldwijd een favoriete kleur. Donkerblauw zorgt voor helder denken, echter heeft de lichtblauwe kleur een bevordering van concentratie. Zo zien we ook weer verschillen in dezelfde kleurstelling. Daarnaast staat blauw voor betrouwbaar, loyaal, effectief en oprechtheid.

Oranje:

Bij oranje denken we vaak aan warmte, passie, zelfverzekerdheid en veiligheid. Terwijl onze gedachten de kleur oranje associëren met eten en comfort. Ook is oranje stimulerend voor fysieke en emotionele reacties.

Rood:

We worden door de kleur rood gestimuleerd om direct actie te ondernemen omdat deze kleur onze aandacht weet te pakken dit komt omdat we denken dat iets dichterbij is dan de werkelijkheid. Onze hartslag wordt met de kleur rood verhoogd en de urgentie is hoger dan bij andere kleuren. Deze kleur staat voor moed, opwinding, kracht en energie

Convident kleuren

Bij het kiezen van onze huisstijl hebben we bewust nagedacht over onze huisstijl kleuren, zoals je waarschijnlijk al is opgevallen is dit blauw en oranje. Convident staat voor vertrouwen en zeker, bij ons komt persoonlijke benadering altijd naar voren. Dit hebben we ook in onze kleurstelling doorgevoerd. Oranje staat oa. voor zelfverzekerd en vasthoudend en blauw voor betrouwbaar en eerlijk.

Kleurcombinaties in combinatie met call to actions

Call to actions zijn tegenwoordig bijna niet meer weg te denken op je website. Dit is ten slotte de knop waar het allemaal om draait, maar welke kleur werkt nou het beste voor deze knop? De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar welke kleur het beste is. Hierin komt naar voren dat er geen specifieke kleur aan te geven is, echter is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er een contrast is voor je call to action knop zodat deze eruit springt op je website.

Kleuren in je voordeel gebruiken

Je wilt dat de kleuren op je website in je voordeel werken. Kies dus de kleuren niet op basis van je eigen voorkeur, maar op kennis. Binnen enkele seconden besluit je bezoeker om op de website te blijven of niet. Wanneer je met behulp van kleurgebruik de juiste boodschap overbrengt, zal je bezoeker je website goed gaan bekijken waardoor er een hogere conversie zal uitkomen.

Contact

Convident is een full-service webbureau dat zelf up-to-date blijft met marketing trends en ontwikkelingen. Naast dat onze eigen creatievelingen daar zelf midden in zitten en altijd de laatste snufjes willen ontdekken, doen we dit natuurlijk ook voor onze klanten. Hiermee voorzien we onze relaties van de laatste trends met het oog gericht op de toekomst. Heeft jouw organisatie een specifiek vraagstuk en kan Convident je helpen op het gebied van (online) marketing, branding of met het ontwikkelen van een toekomstgerichte website, webshop of app? Neem dan contact met ons op of plan gelijk een afspraak!