Ken jij de nieuwe Gutenberg WordPress editor al?

Johannes Gutenberg is de uitvinder van de boekdrukkunst. Om precies te zijn maakte hij de boekdrukkunst vooral veel makkelijker. Waar eerst volledige teksten uit hout werden gesneden, bedacht Gutenberg dat het veel handiger was om losse letters te gebruiken om te drukken. Ook WordPress wil het makkelijker maken en dat doen ze met hun nieuwe visuele editor, vernoemd naar Johannes Gutenberg. Lees in dit artikel hoe je kunt werken met de nieuwe editor.

Bij ‘Meest gebruikt’ komen de elementen te staan die je het vaakst hanteert op je pagina’s. Zo kun je snel nieuwe stukken opmaken.

Per blok staan er opties om snel de tekst verder op te maken door bijvoorbeeld uitlijning, vet- of schuingedrukte woorden of met een link. Verder kun je het blok dupliceren of als HTML bewerken bij de drie puntjes. Daarnaast staan er rechts in het menu allerlei opties. Hiermee kan de achtergrondkleur van een blok aangepast worden en de tekstkleur en -grootte.

Naast de standaard blokken kunnen er ook eigen blokken worden toegevoegd aan een thema of plugin. Hiermee kunnen efficiënte werkwijzen worden gecreëerd. Bijvoorbeeld op een ‘Over ons’ pagina kan een ‘werknemer’ blok worden aangemaakt. In dat blok staat een naam, stukje tekst en een afbeelding. Deze kan makkelijk en snel worden gesleept en ingevuld.

Aan de slag

Met de nieuwe visuele editor kun je dus eenvoudig content toevoegen aan WordPress. Met het blokkensysteem kun je snel allerlei lay-outopties toevoegen aan je pagina en het opmaken zoals jij het wilt. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Contact

Convident is een full-service webbureau dat zelf up-to-date blijft met marketing trends en ontwikkelingen. Naast dat onze eigen creatievelingen daar zelf midden in zitten en altijd de laatste snufjes willen ontdekken, doen we dit natuurlijk ook voor onze klanten. Hiermee voorzien we onze relaties van de laatste trends met het oog gericht op de toekomst. Heeft jouw organisatie een specifiek vraagstuk en kan Convident je helpen op het gebied van (online) marketing, branding of met het ontwikkelen van een toekomstgerichte website, webshop of app? Neem dan contact met ons op of plan gelijk een afspraak!