Je bezoekers langer op je website houden via content marketing

Online marketing

Waarom is goede content zo extreem belangrijk? Omdat het de bezoekers van je website stimuleert op meer pagina’s op je website te bekijken en dus langer op je website te blijven. Wat betreft content gaat het er dus echt om dat je ervoor zorgt dat de bezoeker geboeid blijft. Hieronder wat tips om content marketing op een juiste manier toe te passen.

  1. Kom achter de behoeften van je doelgroep

Het is erg belangrijk dat de content op een bepaalde website ook relevant is voor de doelgroep. Niet relevante content is een van de belangrijkste redenen waarom bezoekers een website vrijwel direct verlaten. Kom dus achter de informatiebehoefte van je bezoekers en stel hier je content op af.

  1. Ga voor exclusieve content

Om ervoor te zorgen dat bezoekers van je website nieuwsgierig worden is exclusieve content een zeer belangrijke factor. Wanneer bezoekers nieuwsgierig worden gaan ze meer pagina’s van de website bekijken en blijven ze dus ook langer actief op de website.

  1. Maak gebruik van thema’s

Terugkerende thema’s zijn zeer nuttig als er veel content gedeeld wordt op een website. De bezoeker kan op deze manier makkelijk meer informatie over het onderwerp vinden.

  1. Maak gebruik van verschillende content vormen

Het is erg belangrijk om allerlei verschillende content vormen toe te passen op je website. Hierdoor wordt de doelgroep niet verveeld en hou je de aandacht vast. Op deze manier is het veel makkelijker om diepgaande informatie aan te bieden. Je kunt denken aan artikelen, maar ook bijvoorbeeld blogs en video’s.

Wanneer je voor bepaalde thema’s kiest, heeft Convident 3 zeer handige tips op om de content marketing succesvol toe te passen:

  •           Het is een must dat de content zeer snel geladen wordt.
  •           Het moet voor de bezoekers gemakkelijk zijn om bij meer content te komen.
  •           Zorg ervoor dat het voor de bezoeker eenvoudig is om te reageren of een vraag te stellen.

Heb je nog vragen over bijvoorbeeld content op je website? Je kunt altijd even bellen naar 050-533 23 34, onze medewerkers vertellen je graag meer over dit onderwerp.