Is jouw website al responsive?

Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen internet. Deze internetgebruikers doen dit steeds vaker op hun mobiel of tablet en steeds minder vaak op hun desktop. Al deze gebruikers zien dus de mobiele versie van jouw website. De grote vraag omtrent dit onderwerp is: Is jouw website al responsive?

Doel van een responsive website

Convident bouwt voor haar klanten altijd reponsive websites. Het doel van een responsive website is een bezoeker een gebruiksvriendelijke ervaring te geven, ongeacht vanaf welk scherm de bezoeker komt. Op een tablet wordt er bijvoorbeeld automatisch een uitklapmenu getoond, terwijl op een desktop je menu direct volledig zichtbaar is. Een responsive website past zich automatisch aan het scherm van jou bezoeker aan. Of dit nu een desktop, mobiele telefoon of tablet is.

Convident gelooft dat het voor haar klanten een must is om een responsive website te hebben. Door het toenemende aantal bezoekers vanaf mobiele telefoon en de verscheidenheid van beeldschermrevolutie moet een professionele website die klaar is voor de toekomst beschikken over een responsive websitedesign. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees hieronder de vier redenen voor het bouwen van een responsive website:

 1. Vindbaarheid in Google

  Een website die zich automatisch aanpast aan verschillende schermen van verschillende devices en dus gebruikt maakt van het responsive system, heeft automatisch een betere ranking in Google. De reden dat Google deze websites hoger plaats in haar zoekresultaten heeft te maken met het feit dat deze websites vaak sneller laden en als gebruiksvriendelijker ervaren worden, met name op telefoons en andere smart devices. Dit helpt met de totale seo marketing strategie.

 2. Eén ontwerp, één keer aanpassen

  Door gebruik te maken van een responsive website hoef je maar één keer een ontwerp te maken wanneer je je site wilt lanceren of vernieuwen. Dit betekent ook dat wanneer je wijzigingen wilt aanbrengen in bijvoorbeeld je content, je maar één keer een aanpassing hoeft te doen. Wanneer je website adaptive responsive is kun je per device bepalen wat je wilt laten zien. Wil jij bijvoorbeeld je nieuwsartikelen niet laten zien op de homepage van de website op een smartphone, maar wel op de homepage van de website wanneer iemand gebruikt maakt van een desktop? Dan kun je dit gemakkelijke in- en uitschakelen. Tijdens ons UX design traject houden we hier rekening mee.

 3. Hogere conversie-rate

  Bezoekers die via een mobiele telefoon of tablet, websites bezoeken die niet responsive zijn, zullen sneller geneigd zijn de website weer verlaten. Dit komt bijvoorbeeld door het feit dat het niet fijn werkt als je telkens moet in- en uitzoomen als de website wilt bekijken. Dit kan zorgen voor een hoge bounce-rate. Wanneer je website wel responsive is, zullen je bezoekers jouw website ervaren als gebruiksvriendelijk en ze zullen sneller terugkomen. Een site die responsive gemaakt is, heeft een goede functionaliteit en werkt sneller. Hierdoor wordt de efficiëntie van je website verbeterd en genereer je meer inkomsten.

 4. Sharing is caring

  Responsive websites maken het delen en liken van jouw social media berichten gemakkelijker. Dit kan je publiek vergroten. In een tijd waarin social media een steeds belanglijkere rol gaat spelen, ben je als website-eigenaar genoodzaakt hierop in te spelen.

Toepassen bij jouw eigen website/webshop

Heb jij een website of webshop en wil je graag dat jouw online bezoekers een goede gebruikservaring hebben bij het bezoeken van jouw website/webshop? Zorg ervoor dat deze toegankelijk is vanaf elk scherm. Dit zorgt namelijk voor meer bezoekers, langere bezoektijd en een grotere kans dat een bezoeker overgaat tot actie. Weet jij niet zo goed hoe je zelf een responsive website maakt? Convident helpt je hier graag bij! Wij bouwen dagelijks responsive websites en maken deze ook adaptive responsive als de klant dat wenst.

Convident is een full-service webbureau en kan je helpen op het gebied van (online) marketing, branding of met het ontwikkelen van een toekomstgerichte website, webshop of app.

Is jouw website al responsive of heb je een andere vraag op het gebied van web of app? Neem dan contact met ons op om vrijblijvend een afspraak in te plannen!