Interview Convident mede eigenaar Rick Dreise in business magazine Hattricks Club

Convident is al jaren betrokken bij de businessclub van FC Groningen. Eind maart 2019 verschijnt er een nieuwe editie van De Hattrick, het businessmagazine van FC Groningen. In dit voorjaarsnummer starten ze met een nieuw item: ‘11 vragen aan’. Hierin stellen ze 11 vragen aan een lid van de Hattrick’s Club die betrekking hebben op de band met de FC en de Business Club, zakelijke en persoonlijke ambities en andere relevante (ondernemers)zaken.

Rick

Het interview


 

6          Links, rechts of middendoor? Hoe bereik jij je doelen?

Doelen bereiken door het optimaal benutten van je sterke punten, complementair zijn en anderen laten excelleren in hun kracht. Bij Convident vergelijken we ons eigen team wel eens met een voetbalelftal. Zo hameren we op de waarde van verschillende karakters en zijn ons ervan bewust dat iedereen elkaar nodig heeft. Van de vormgevers, developers, accountmanagers, programmeurs tot en met marketeers.

We hebben de afgelopen jaren mooie stappen gemaakt, echter is er ook nog veel te doen. In relatief korte tijd heb ik als ondernemer verschillende hoogte en dieptepunten meegemaakt. Van de buitenkant lijkt het vaak voor de wind te gaan en het gaat in alle realiteit ook goed, maar door organisatiebrede groeistappen is er weldegelijk zakelijke groeipijn. En ik vermoed dat dat de komende jaren niet anders zal zijn.

7          Heb je hobby’s? Wat doe jij in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd besteed ik graag aandacht aan familie en vrienden. Hapje eten, terrasje pakken. Maar ik moet toegeven dat de zaak (ook op vrije momenten) altijd wel een bepaalde rol speelt. Wel op een gezonde manier hoor! Juist omdat ik er veel plezier in heb. Nieuwe contacten leggen, succesverhalen creëren. Dat soort dingen. Daarnaast heb ik een passie voor voetbal, mooie reizen maken, verschillende muziek genres en (snelle) auto’s. De Indycar en Formule 1 races sla ik zelden over.

8          Heb jij ook een ondernemers- / levensmotto?

Johan Cruijff – ‘Ik heb geen geheim van succes. Gewoon je best doen, iets leuk vinden en goede mensen om je heen verzamelen. Want alleen kan je niks en met zijn allen kun je alles’

9          Favoriete speler of oud-speler van FC Groningen? (+ toelichting)

Vanuit de tijd dat ik in het Oosterpark stadion kwam heb ik zowel Arjen Robben en Erik Nevland zien spelen. Wat een enorme boegbeelden zijn ze (nog steeds) voor de FC. Robben met zijn enorme talent die hij al op jonge leeftijd had en Nevland in alle opzichten als aanjager en goalgetter. Volgens mij heb ik de Nevland muts nog op zolder liggen. Ze staan er goed op bij supporters en sponsoren, ik zie ze allebei in de toekomst graag een functie vervullen binnen de club.

10        Voor welke ondernemer of onderneming heb jij veel respect?

Oef, nationaal of internationaal? Heb je even? Laat ik er één noemen. Ik volg graag de ontwikkelingen omtrent ondernemer Elon Musk. Musk is bekend als medeoprichter van Tesla en SpaceX en daarnaast verantwoordelijk voor het succes van PayPal. Wat Musk doet is niet per se rocket science, maar hij past gewoon het juiste proces toe.

Met de vele succesvolle bedrijven heeft hij zich flink in de kijker gespeeld. Maar los daarvan spreekt zijn stijl en drive me enorm aan. Duurzaam en toekomstgericht denken, maar dan ook tot in de puntjes in de praktijk brengen. Hij is absoluut vooruitstrevend. Wat mij betreft zeker een tip om te volgen via de social kanalen!

11        Waar sta je over tien jaar?    

Het is alweer 10 jaar geleden dat ik als junior accountmanager bij FC Groningen binnen kwam. Een mooi moment om weer vooruit te kijken. Over 10 jaar verwacht ik nog steeds betrokken te zijn bij Convident. In het tempo van onze groei en gezien de huidige marktomstandigheden zal de organisatie en dus mijn rol ontzettend veranderd zijn. Een groter pand, eventueel meerdere locaties, uitbreiding van producten of diensten, (meer) mensen in dienst, innoveren etc. Over 10 jaar zou ik nog meer ondernemer willen zijn. Naast de prachtige uitdagingen met Convident voorzie ik de komende jaren (nog) meer betrokkenheid bij ondernemers of ondernemingen. Zolang het ondernemen maar centraal staat.

Wil je verder nog iets kwijt?

Zoals ik het interview begon: Hattricks Club leden zijn meer dan welkom voor een (nadere) kennismaking en een kop koffie!

Ik wil de businessclub bedanken voor de uitnodiging voor dit interview en dat we de positieve start van de tweede seizoenshelft bij FC Groningen een mooi vervolg mogen geven.