Hoe maak je jouw webshop menselijker?

Voor webshopeigenaren is het erg belangrijk dat voor bezoekers, de kloof tussen online en offline ervaringen klein is. Om deze reden geeft Convident tips om je webshop wat menselijker te maken! Met de tips wordt het onderscheidend vermogen van je webshop groter, en creëer je loyaliteit bij je klanten.

 

  1. Klantenservice

Om het voor bezoekers nog persoonlijker te maken, is het belangrijk dat de klantenservicepagina en de veel gestelde vragen een goede plek hebben in je webwinkel. Op deze manier kan deze pagina altijd en over geraadpleegd worden. Op deze pagina kan je uitleg geven over de verschillende aspecten van het klantproces. Bijvoorbeeld over bezorging, garantie, betalen en retourneren. Op deze manier krijgt de bezoeker een duidelijk overzicht en kan deze snel vinden wat hij of zij zoekt.

 

  1. Reviews op je webshop

Veel bezoekers zullen kijken naar de reacties van andere mensen. Hebben ze een goede of slechte ervaring met je webshop gehad? Goede aanbevelingen van andere klanten zijn erg belangrijk en geven de bezoeker vertrouwen dat je webshop goed is. Om deze reden is het erg belangrijk om een ‘reviewpagina’ aan je webshop toe te voegen.

 

  1. Live chat op je webshop

Wanneer er een live chat op je webshop aanwezig is, draagt dit erg bij aan een goede service. Ook kan een live chat conversie verhogend werken. Een live chat zorgt er ook voor dat je webshop menselijker wordt. De bezoekers kunnen antwoorden krijgen op hun vragen van een echt persoon. Op deze manier krijgen de bezoekers van je webshop sneller een groter vertrouwen.

 

  1. Blogs posten op je webshop

Om je website nog menselijker te maken, zijn blogs een erg goed idee. Deze blogs kunnen bijvoorbeeld informatief zijn, maar ook humoristisch. Op deze manier wordt je webshop menselijker. Een blog heeft meer voordelen, want het is ook nog eens goed voor de vindbaarheid in zoekmachines. Het is erg belangrijk dat deze blogs met regelmaat gepost worden. Het is daarnaast ook belangrijk de blogs goed af te stemmen op je doelgroep.

 

Meer weten over een webshop, of benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft een succesvolle webshop? Convident is een specialist op dit gebied! Neem contact op met een van onze medewerkers via 050-553 23 34.