Hoe kies je een goede domeinnaam?

Jij weet hoe belangrijk het is om ook online aanwezig te zijn, en daarom start jij met een nieuwe website. De eerste stap is het aanmaken van een domeinnaam. Dit lijkt simpel. Toch is het verstandig om voordat je je domein vastlegt je eerst goed nadenkt welke domein je kiest. Je legt hem namelijk voor een langere termijn vast en je kan met een goed domein voordelen behalen. Wil je weten wat het voordeel is van een goede domeinnaam, en een aantal tips krijgen over hoe je een domeinnaam juist vormgeeft? Lees dat snel verder! Een domeinnaam speelt een cruciale rol in je marketingproces. Je domeinnaam draagt namelijk bij aan het ondersteunen van je marketingboodschap. Een domeinnaam kan de bijdrage leveren aan het creëren van toegevoegde waarde.

2. Kies voor .NL of .COM

Wanneer je start met een nieuwe website wil je natuurlijk dat deze een betrouwbare en professionele uitstraling heeft. Hier kan je domeinnaam bij helpen. Daarnaast zoeken bezoekers uit automatisme vaak op .nl of .com. Verander je deze in een andere extensie dan is er dus een kans dat bezoekers je niet meer kunnen vinden. Gebruik .com wanneer je bedrijf internationaal georiënteerd is, maar nog beter is het om beide extensies claimen.

4. Relevant

Zorg ervoor dat in je domeinnaam een woord terugkomt die relevant is voor jouw bedrijf. Hierbij is het van belang dat de verwachting die geschept wordt wanneer bezoekers de domeinnaam lezen of intypen, deze verwachting op de landingspagina waargemaakt wordt.

6. Auteursrecht

Je wilt niet dat je met je gekozen domeinnaam inbreuk maar op een bestaand auteursrecht. Hierdoor kunnen namelijk hoge boetes oplopen. Twijfel je hierover? Vraag om advies!

7. Wacht niet te lang

Denk jij dat je een unieke, relevante, korte en pakkende domeinnaam hebt gekozen? Leg hem vast! Voor je het weet gaat er iemand anders met jouw domeinnaam vandoor en ben je te laat.

Hulp nodig?

Wil jij meer weten over het starten van een nieuwe website? Convident heeft jarenlang ervaring met het ontwikkelingen van websites en webshops. Daarnaast geven wij online marketingadvies. Wij gaan graag met jou in gesprek onder het genot van een kopje koffie!