Hanzehogeschool CMD stage Liselotte succesvol afgerond!

Hoi! Ik ben Liselotte. Ik studeer Communicatie & Multimedia Design aan de Hanzehogeschool in Groningen. Voor mijn stageperiode in het derde jaar was ik op zoek naar een stageplek, die ik vond bij Convident. Het is inmiddels al bijna vijf maanden geleden sinds ik begon met de stage, en dat betekent dat ik alweer afscheid moet gaan nemen van dit fijne bedrijf. Ik blik terug op de afgelopen maanden, hoe is mij dit bevallen?

Wat mij aantrok in Convident is de uitdaging. Ik heb een kans gekregen om stage te lopen bij een vooruitstrevend bedrijf dat je echt nieuwe dingen bijbrengt. Ik gebruik niet alleen de skills die ik vanuit mijn studie heb geleerd, maar leerde zoveel nieuwe vaardigheden. Je leest meer over waarom ik voor Convident koos in de blog: Even voorstellen Daphne, Dirk Jan en Liselotte.

Van communicatie tot coderen

Mijn allereerste taak was het aanpassen van een WordPress website. Hierdoor leerde ik werken met WordPress, wat de eerste stap was op weg naar het zelf coderen van een website. Had je mij vijf maanden geleden verteld dat ik een interactieve website zou kunnen bouwen, had ik erom gelachen. Naast het bouwen van websites, kreeg ik ook marketingtaken op mijn bordje. Als een extraatje leerde ik hoe je een website SEO proof maakt, hoe je zoekwoordonderzoeken uitvoert en maakte ik advertenties. Leuk!

Ik kan niet genoeg uitdrukken hoe belangrijk het voor mijn leerproces is geweest, dat mijn stage specifieke opdracht van een écht bedrijf kwam. Je leert werken met een klant, wat betekent dat je échte deadlines hebt, je ontwerp kritische feedback krijgt en je je keuzes zelf moet onderbouwen. Daar leer je ontzettend veel van!

Ik heb aan het einde van mijn stage geleerd hoe ik werk met WordPress, hoe ik werk met PHP en hoe ik uiteindelijk (met behulp van mijn collega’s) een volledige interactieve website codeer!

De leukste collega’s

De eerste stagedag is altijd spannend! Ik stond te popelen om bezig te gaan, maar was nog wel nerveus. Dat is snel weer weggegaan, ik werd namelijk heel fijn ontvangen. De sfeer in het Convident kantoor is een echte “work hard, play hard” sfeer. Dit vond ik een fijne structuur om te hebben. Er wordt ontzettend hard gewerkt tijdens werkuren, en dan heb je de pauzes! Er zijn altijd wel collega’s die een rondje lopen voor de frisse lucht of even naar de winkel gaan. Hoewel ik ook goed was in het racen op Trackmania, was ik een minder goede pingpong speler. Maar ik verveelde me nooit op kantoor!

Ik was in mijn vijfde week toen wij thuis begonnen te werken vanwege het Coronavirus. Het was even wennen, maar ik was allang blij dat ik mijn stage kon voortzetten vanuit huis. Ondanks dat we elkaar niet meer zagen elke dag, bleef ik goed contact hebben met mijn collega’s. Ik werd serieus ondersteund en kon ook ‘virtueel’ met ze lachen. Daar ben ik dankbaar voor!

Ik heb ontzettend veel geleerd, met échte bedrijven gewerkt en de leukste collega’s gehad (jullie zijn nog niet van mij af!). Ik kan eerlijk zeggen dat mijn stage ontzettend geslaagd is. Bedankt, iedereen!


Dirk-Jan
Projectmanager