Haal het beste uit jouw bedrijfs-Instagram!

Heb jij al een Instagram account voor jouw organisatie? Instagram is namelijk een social mediaplatform dat nog steeds groeit. Hierdoor kan dit platform ook voor jouw organisatie interessant zijn om jouw (potentiële) klanten te bereiken. Maar als je Instagram hebt, hoe meet je dan de effecten van Instagram campagnes en –berichten? Ik leg het in dit artikel uit!

Tools voor de optimalisatie van jouw Instagram account

Onderstaande tools geven aan hoe jij jouw Instagram bedrijfspagina beter kunt inzetten en hoe jij gemakkelijker kunt inspelen op je doelgroep om de conversie en het bereik te verbeteren. Hierdoor kun je een beeld krijgen over wat je organisatie presteert op Instagram en hoe je hierop kunt inspelen. Het fijne is dat al deze tools ook gratis te gebruiken zijn.

  • Crowdlife – Crowdlife is een handige tool die het juiste tijdstip kiest om iets te posten. Daarnaast raadt Crowdlife content aan op basis van analyses van jouw accounts en de doelen die je voor jezelf hebt gesteld. Hierdoor weet je hoe je jouw doelgroep moet bereiken en welk tijdstip hiervoor het best is.
  • Hashtagger – Dit is een handige tool die kan helpen bij het bepalen van populaire en aansluitende hashtags op Instagram. Door een hashtag in te voeren genereert de app een lijst met de nieuwste top-hashtags gebaseerd op het Instagram-gebruik van anderen. Hierdoor kun je hashtags toevoegen aan je post die vaak gebruikt en gezocht worden door anderen, waardoor je post vaker gezien kan worden.
  • Jetpack App – Hierin kun je snel en gemakkelijk een opgeslagen hashtaglijst kopiëren en toevoegen aan je post. Handig voor als je even snel een post wil plaatsen.
  • Instagram Tagging – Hiermee kun je producten in een Instagram-post taggen en hierdoor de verkoop van producten via het kanaal stimuleren.
  • Google Analytics – Door op Google Analytics een Multichannel Reports aan te maken kun je meten hoeveel conversie er van je Instagram account naar je website komt.

Door gebruik van bovenstaande tools kun jij jouw Instagram-account dus beter inzetten. Welke tools ga jij gebruiken?

Convident

Convident bouwt websites, webshops en apps, maar kan ook zorgen voor een op maat gemaakte SEO of SEA voor jouw onderneming. Daarnaast kan Convident jouw Instagram account verwerken in de website, webshop of app. Heb je een vraag over jouw online uitingen? Neem gerust contact op met Convident of plan een afspraak in!